Alegerea mobilei pentru dormitorul copiilor: aspecte de care să ții cont

Urmează să amenajezi camera copilului și nu știi pentru ce mobilă să optezi? Adevărul este că, pe piață, există mii de opțiuni, una mai atractivă decât cealaltă.

Pentru a te asigura că iei deciziile corecte, trebuie să ții cont de câteva elemente esențiale. Iar atunci când ai mai mult de un copil, hotărârile parcă sunt din ce în ce mai dificil de luat.

Cu toate acestea, lucrurile pot deveni mult mai clare atunci când știi către ce să-ți îndrepți atenția. Iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont când mobilezi și decorezi camera copilului!

·Ia în calcul faptul că micuțul va crește foarte repede

Poate ai impresia că prichindelul tău va rămâne mic foarte multă vreme. În realitate, copiii cresc într-un ritm accelerat, iar fiecare vârstă în parte vine cu un set diferit de nevoi și de preferințe.

Când ai un bebeluș, este important să îi amenajezi un dormitor potrivit, cu un pat special pentru nou-născuți, dar care se poate ajusta pe măsură ce copilul crește.

Apoi, poți vedea dormitoare pentru copii complete, pe care trebuie doar să le așezi în cameră exact așa cum ele au fost gândite de arhitecți și producătorii de mobilă. Orice ai alege, gândește pe termen lung!

  • Alege dulapuri versatile și modulare

Când are doar câțiva ani, copilul tău nu are nevoie de un dulap foarte mare. Hainele sale micuțe vor încăpea cu ușurință în câteva sertare. În schimb, un adolescent va avea nevoie de un spațiu semnificativ mai mare, pentru garderobă, accesorii, mai multe perechi de încălțăminte, produse de îngrijire, machiaj și așa mai departe.

Acestea fiind spuse, atunci când alegi dulapul, orientează-te către un produs modular, ce se poate restrânge sau mări, în funcție de nevoile copilului tău. De exemplu, un corp cu sertare sau rafturi ce poate fi completat cu încă unul identic, mai târziu, poate fi o idee excelentă dacă vrei să optimizezi spațiul.

·Ia întotdeauna în considerare numărul de copii

Poate că, în prezent, ai un singur copil și gândești amenajarea camerei doar pentru acesta. Totuși, înainte să mobilezi încăperea, pune-ți întrebarea: „plănuiesc să mai am unul sau poate chiar doi copii în viitor?”.

Dacă răspunsul este afirmativ, gândește-te dacă potențialii viitori prichindei vor împărți camera cu fiul tău sau fiica ta din prezent. În cazul în care răspunsul e da, va fi nevoie să regândești puțin planurile de amenajare.

Când camera este împărțită de doi sau trei copii, cea mai bună idee este să delimitezi zonele fiecărui micuț, pentru a păstra organizarea și intimitatea. Poți opta pentru dulapuri și cutii de diferite culori sau marcate cu simboluri (animale și desene), pentru ca fiecare să-și identifice cu lejeritate locurile în care au acces. Această soluție va funcționa mult mai bine decât un dulap mare, comun.

·Cumpără doar mobilier de calitate superioară, sigur pentru cei mici

În general, când cumperi piese de mobilier, ar fi bine să investești în produse de calitate înaltă, produse din materiale premium. Astfel, nu numai că aspectul mobilei va fi unul plăcut chiar și după ani de utilizare, dar te vei asigura că mobila va fi funcțională și sigură pentru cei care o vor folosi.

Când vine vorba despre camera copiilor, aceste principii sunt cu atât mai importante, căci micuții se pot juca în diferite feluri, predispunându-se la lovituri sau mici accidente.

De exemplu, când alegi dulapurile, birourile și etajerele, optează pentru produse din lemn sau PAL de calitate, rezistent și durabil. Nu uita să prinzi fiecare piesă de mobilier în perete, pentru a evita evenimentele neplăcute.

În final, ține cont de fiecare dintre aspectele de mai sus, pentru a amenaja o cameră optimă pentru micuțul sau micuții tăi, în care aceștia se vor simți excelent!

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5