Alegerea unei masini de spalat rufe – Criterii de luat in calcul

Desi poate parea destul de dificila, alegerea masinii de spalat rufe nu e nevoie sa fie o problema, cat timp stiti cateva lucruri. Principalul lucru de luat in calcul este bugetul de care dispuneti. Selectati doar produsele care se incadreaza in bugetul disponibil, iar de acolo puteti sa bifati diferite filtre in categoria acestor aparate, astfel incat sa vedeti doar variantele care au caracteristicile de care aveti nevoie.

Mai jos, aruncam o privire la diferitele filtre/specificatii la care ar trebui sa va uitati, atunci cand alegeti o masina de spalat rufe. Daca tot nu sunteti siguri care aparat este potrivit, va recomand sa cititi reviewuri sau topuri ale unor masini de spalat, pentru niste recomandari de la cineva care se pricepe mai bine.

Consumul de apa si curent electric

Clasa energetica este un element destul de important, dar care poate fi sacrificat la nevoie, daca avem nevoie de alte caracteristici mai importante, si suntem dispusi sa platim cativa lei in plus pe luna, in schimbul unui cost de achizitie mai redus initial.

Cele mai bune aparate se vor incadra la clasa A+++, dar A++ este si ea considerata o clasa destuld e buna. In general, de la o clasa la alta, consumul de energie se reduce cu aproximativ 15-20%.

In ce priveste consumul de apa, acesta este important, dar luati-l in considerare in functie atat de programul ce va fi utilizat (ECO este mai economic), cat si de capacitatea de incarcare a masinii (o masina de 10 kg va consuma mai multa apa decat una de 6 kg).

Capacitatea de incarcare

Pentru ca determina cantitatea de rufe ce va fi spalata, capacitatea de incarcare este importanta, in special atunci cand alegeti o masina pentru o familie mai mare. Mergeti pe variante de 5-7 kg pentru familii cu 1-3 membri, iar pe masura ce creste familia spre 4-6 membri, va trebui sa alegeti ceva mai spre 8-10 kg, sau chiar mai mult.

Viteza centrifugare

Exprimata prin Rotatii pe Minut (RPM), aceasta va spune cat de bine se face stoarcerea rufelor, si deci cat de uscate vor fi. Totusi, masina nu utilizeaza intotdeauna viteza cea mai mare disponibila. In functie de program, si de cat de delicate/mari sunt rufele, se poate folosi o viteza mai mica. In general, masinile se recomanda sa aiba cel putin 1200 RPM ca viteza maxima de centrifugare, chiar daca unele din programele sale vor functiona la un nivel inferior.

Programe si functii

Puterea si capacitatea sunt importante, dar trebuie luat in considerare si tehnologia sau functiile speciale ale masinii. Cu cat stie sa utilizeze puterea respectiva mai bine, cu atat rufele vor fi spalate mai eficient, iar tesatura nu va fi afectata. Producatorii de renume tind sa aiba si acces la tehnologii mai avansate. Unele vor trata rufele mai delicat, altele reduc cantitatea de detergent folosita, aleg setarile automat cu ajutorul senzorilor de murdarie sau a gradului de incarcare, etc.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5