Alegeri SSBN. Vezi cine conduce scriitorii din judeţ

Vineri, la Centrul Judeţean pentru Cultură a avut loc analiza activităţii Societăţii Scriitorilor Bistriţa Năsăud pe anul 2014. Preşedintele SSBN, scriitorul Andrei Moldovan, a puse pe tapet direcţiile de activitate de până acum, dar şi pentru viitor, asta după ce au avut loc alegeri pentru noua conducere. Pentru următorii patru ani Comitetul Director SSBN este format din Andrei Moldovan-preşedinte, Emil Dreptate, Icu Crăciun, George Vasile Dâncu-vicepreşedinţi şi Menuţ Maximinian-secretar. Tot acum a fost ales, în urma dispariţiei dintre noi a prozatorului Ion Moise un vicepreşedinte, în persoana scriitorului Virgil Raţiu.
Zorin Diaconescu a vorbit despre blogul asociaţiei sscriitbn.blogspot.ro, unul în creştere, cu sute de vizitatori în ultima perioadă.
Societatea Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud are o agendă bogată a activităţilor pentru anul 2015. Început în 2014, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, proiectul "Prelegere publică în liceele din judeţ" continuă să se deruleze în 2015. Se doreşte inaugurarea cenaclului SSBN, în colaborare cu reviste culturale din ţară, schimb de experienţă cu Societatea Scriitorilor din Maramureş, lectură publică – poezie – în colaborare cu poeţi din Bucovina, iar reuniunea de vară a SSBN să se deruleze la Câţcău (jud. Cluj). Îmbunătăţirea structurală a suplimentului literar al SSBN, Răsunetul cultural, publicaţie care apare sub egida Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, participarea la evenimente literare organizate de instituţiile culturale din judeţ, cu intervenţii, comunicări, prezentări de carte, lecturi publice, prelegeri se află de asemenea printre preocupări.
La capitolul proiecte editoriale se află antologia De ce scriu ? , interviu anchetă cu scriitorii din judeţ (aprilie) şi reeditarea dicţionarului-antologie de scriitori din judeţul Bistriţa-Năsăud, revăzut şi actualizat. Preşedinte SSBN, Andrei Moldovan, a mulţumit public directorului CJC BN, Gavril Ţărmure, pentru tot sprijinul acordat scriitorilor, anunţând, de asemenea, că Gala SSBN va avea loc în luna martie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5