Alexandru Grecu - Premiul 1 la Lions European Musical Competition Thomas Kuti

Recent, la Timişoara s-a încheiat Concursul Muzical de Interpretare "Lions" sub egida "Lions European Musical Competition Thomas Kuti ", ediţia a VIII-a, Faza Naţionala. Acest concurs se adresează tinerilor muzicieni care se află la un nivel avansat în ceea ce priveşte formarea artistică şi care pot susţine programul concursului la instrumentul selectat de Districtul gazdă al fiecărei Europa Lions Forum. Instrumentul selectat pentru concursul din anul 2019 este chitara clasică. Vârsta de participare a concurenţilor a fost cei nascuti dupa 1 ianuarie 1995 (maxim 24 ani), cetăţeni UE, cu reşedinta în Romania- District 124. Concursul a cuprins 2 etape -  piesa obligatorie si o piesă la alegere dintr-o listă obligatorie, iar a doua etapă, piesa din repertoriul personal (15 minute maxim) şi a doua piesă la alegere din lista obligatorie.
 
Bistriţeanul  Alexandru Grecu a obţinut premiul 1 şi va reprezenta România (Lions District 124) la nivel european cu ocazia Europa Lions Forum care se va ţine anul acesta în capitala Estoniei -Tallinn (4-6 octombrie 2019). Gala Laureaţilor a Concursului Muzical Lions organizat de Lions District 124 şi Lions Diamond Timişoara s-a ţinut in sala Baroc a Muzeului de Artă, înmanarea premiilor concursului, care la final au susţinut un concert în faţa unui public numeros.
 
In cadrul Forumului Europa din Tallinn -Estonia, 4-6 oct. 2019  - va fi organizat un concurs pentru identificarea câştigătorului premiului anual. Scopul acestui concurs este descoperirea tinerilor cu aptitudini vocaţionale de excepţie şi promovarea lor pe marile scene muzicale naţionale şi internaţionale. 
 
Alexandru Grecu este elev în clasa a XI-a la Liceul de Muzica "Tudor Jarda" din Bistriţa şi este pregătit de profesorul Valentin Pop.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5