Alexandru Grecu şi Sebastian Hărănguş, modele de bună practică pentru tinerii din Bistriţa-Năsăud

Prefectul Stelian Dolha i-a invitat, la şedința de Colegiul Prefectural, pe doi dintre tinerii judeţului care se constituie în exemple de bune practici prin prisma rezultatelor deosebite obținute.

Este vorba despre Alexandru Grecu, student în Olanda la Conservatorul din Amsterdam, și Sebastian Hărănguș, șef de promoție al Universităţii Politehnice din Bucureşti, respectiv şef de promoţie la specializarea Navigaţie aeriană, profil engleză şi şef de promoţie al Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, promoţia 2020-2021.

Prof. Valentin Pop de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, cel care i-a coordonat paşii lui Alexandru Grecu, a spus că este vorba despre multă muncă şi sacrificii, pentru că studiul a început la 7 ani. Rolul familiei a fost evidenţiat de tatăl acestuia.

Alexandru Grecu, cel care studiază chitara clasică la Amsterdam, fiind pregătit de francezul Gabriel Bianco, laureat al unor festivaluri de prestigiu din ţară şi străinătate, a recunoscut că talentul l-a ajutat în primii ani de studiu, pentru a deprinde tainele acestui instrument, însă apoi a fost nevoie de multă muncă. „Am conştientizat că asta voi face toată viaţa. Sunt mulţi copii talentaţi şi merituoşi,  care merită să fie aici, dar care nu au sprijinul financiar al familiei. Multe talente se pierd. Am ales Olanda pentru că oamenii sunt mai deschişi, dezinvolţi. Un an în străinătate m-a ajutat foarte mult, m-am maturizat”, a spus Alexandru, punctând faptul că profesorul său îl ajută să ăşi exprime sentimentele şi trăirile.  

 ***

Sebastian Hărănguş, șef de promoție al Universităţii Politehnice din Bucureşti, a fost, de asemenea, de o mare modestie. De altfel, şi la festivitatea de absolvire s-a aşezat în ultimele rânduri, fiind adus în faţă de Dumitru Prunariu. Tatăl lui Sebastian a felicitat Instituţia Prefectului pentru această iniţiativă, menţionând suportul acordat de Primăria Bistriţa prin Bursa Nosa.

„Nu mă aşteptam ca realizarea mea să însemne atât demult pentru oraş, pentru oamenii din jur. Nu ştiu dacă alţi bistriţeni au fost şefi de promoţie la o universitate din ţară. Sunt onorat pentru invitaţie. Niciodată nu m-am gândit la asta, nu am muncit să fiu şef de promoţie, eu am muncit cu mentalitatea să fac lucrurile cât de bine pot. Cu multă şansă şi noroc, cât de bine a fost cel mai bine dintre toţi. Am intrat în facultate puţin orb şi am început să descopăr domeniul de aviaţie pe parcurs şi istoria bogată a României în aviaţie. Am muncit patru ani, timpul a trecut pe nesimţite.”, a declarat Sebastian Hărănguş.

Acesta a precizat că îşi va continua cariera în România, la ROMATSA, foarte probabil, acolo unde a descoperit meseria de controlor de trafic aerian, „o profesie provocatoare şi dinamică”.

Succes!    

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5