Alexandru Tomescu, invitat la Gala caritabilă ,,Moş Nicolae pentru copii cu dizabilităţi”

Gala caritabilă ,,Moş Nicolae pentru copii cu dizabilităţi” va fi onorată de prezenţa unuia dintre cei mai talentaţi muzicieni ai României, violonistul Alexandru Tomescu.

Ineditul evenimentului este că Alexandru Tomescu va cânta la celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu, fiind una dintre ultimele zece viori din lume semnate de Stradivarius şi aflată încă în stare de funcţionare. În prezent, vioara este asigurată la o valoare de 1,2 milioane de dolari, iar până să ajungă în posesia lui Tomescu, în 2007, vioara nu a mai fost folosită pe scenele de concert din 1997.

Alexandru Tomescu este un violonist cu renume în ţară şi străinătate. A susţinut peste 200 de concerte şi recitaluri în 26 de ţări, în compania unor dirijori renumiţi, şi a obţinut peste 100 premii întâi naţionale şi 26 de premii internaţionale.

În ultima perioadă, Alexandru Tomescu s-a implicat puternic şi în strângerea de fonduri în scopuri caritabile. Împreună cu pianistul Horia Mihail a început în 2007 o serie de turnee naţionale, adăugând demersului lor cultural o campanie socială.

În urma turneului Stradivarius 2009, desfăşurat în 14 oraşe din România, Alexandru Tomescu şi Horia Mihail au strâns peste 120.000 de euro pentru Asociaţia Nevăzătorilor din România.

Ajunsă la cea de a IV-a ediţie, Gala caritabilă ,,Moş Nicolae pentru copii cu dizabilităţi” se anunţă un eveniment cu prezenţe spectaculoase din lumea artistică, atât din România, cât şi de la Hollywood.

Un alt moment important în cadrul galei îl reprezintă vizionarea, în avanpremieră pentru Europa, a filmului documentar ,,Hand Held”, realizat de către cunoscutul producător Don Hahn, nominalizat de două ori la premiile Oscar.

,,Hand Held” este un film documentar ce redă povestea lui Michael Caroll care, în 1990, călătorind ca fotojurnalist în România, a descoperit situaţia tragică a copiilor orfani şi mai ales a celor infestaţi cu HIV/SIDA.

Michael Carroll este fondatorul şi preşedintele organizaţiei Romanian Children’s Relief din SUA şi a organizaţiei partenere, Fundaţia Inocenţi, România.

Gala ,,Moş Nicolae pentru copii cu dizabilităţi”, organizată de Fundaţia Inocenţi, în parteneriat cu Rotary Club Bistriţa Nosa, va avea loc, joi, 2 decembrie, la restaurantul ,,Coroana de Aur” din Bistriţa.

Banii strânşi în urma donaţiilor vor susţine proiectele Fundaţiei Inocenţi prin care se oferă suport copiilor cu dizabilităţi, spitalizaţi, instituţionalizaţi sau care provin din familii nevoiaşe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5