Alianţa USR PLUS vrea să adune peste 3000 de semnături pentru susţinerea candidaturilor la europarlamentare, în Bistriţa-Năsăud

După ce luni a fost lansată la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, campania de strângere de semnături a Alianţei USR –PLUS pentru strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare, de către liderii Dan Barna şi Dacian Cioloş, de marţi au început acţiunile şi în teritoriu.  

Deputatul Cristina Iurişniţi a menţionat că în judeţul Bistriţa-Năsăud a fost stabilit un target de peste 3000 semnături, care vor fi strânse până în 23 martie, pentru a putea fi centralizate şi depuse la finele lunii. „Ne dorim să aducem mai aproape de noi oameni care cred că politica nu este pentru ei, că este un lucru murdar, că nu ne interesează. La strângerea de semnături de la Năsăud am avut această reacţie din partea oamenilor, oameni care sunt dezgustaţi de tot ceea ce înseamnă mediul politic, dar pe care trebuie să-i aducem mai aproape de noi, trebuie să-i convingem că doar prin implicare putem aduce schimbarea pe care ne-o dorim”, a explicat deputatul USR BN.

Din partea USR BN, coordonator al campaniei este Nicolae Pavelean, care a menţionat că primele acţiuni au avut loc în Bistriţa, dar şi la Năsăud. „La nivel naţional, pentru a respecta legislaţie în vigoare, trebuie să strângem minim 200.000 semnături, dar noi ne-am propus să strângem 300.000 semnături, iar la nivelul echipelor USR – PLUS de aici, noi ne-am propus să strângem peste 3000 semnături. Deocamdată ne bazăm pe echipe mobile, cu care vom ieşi pe teren să interacţionăm cu oamenii. Avem şi un punct fix de colectare de semnături la sediul USR şi la sediul PLUS şi, în curând, vom avea amplasate şi câteva corturi. Primul va fi aprobat în zona Decebal şi sperăm să mai avem unul în zona Winmarkt, la intersecţia Gării cu B-dul Decebal. Ne vom baza şi pe simpatizanţii şi voluntarii noştri. Avem o reţea de simpatizanţi care ne ajută constant. Împreună cu colegii de la PLUS avem câteva sute de semnături adunate şi avem oameni care ne sună continuu şi ne cer liste goale, ne ajută cu semnături”, a declarat Pavelean.

         Lorant Sas este  coordonator de campanie de strângere de semnături din partea PLUS, pentru judeţul Bistriţa-Năsăud. „  Încurajator, zilele acestea, deşi nu ne aşteptam, am întâlnit mulţi tineri care încă nu au 18 ani, dar vor avea 18 ani până la 26 mai care doreau să semneze, dar din păcate nu pot. Sunt mulţi tineri care vor să voteze în 26 mai. Este prima oară când simt această emulaţie. Vom fi prezenţi în oraş, cu echipe mobile, la evenimente şi în zonele aglomerate”, a menţionat acesta.

         ***

         În ceea ce priveşte targetul electoral al Alianţei, USR PLUs îşi propune să obţină 7 mandate, intenţia de vot, potrivit lui Lorant Sas, de de 20%. „Ne dorim ca împreună să câştigăm europarlamentarele”, au spus reprezentanţii Alianţei, menţionând că cele două partide au „acelaşi ADN”. 

Comentarii

24/02/19 13:57
cititor

Semnaturi adunate pe "genunche "... fara nici un control asupra lor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5