Alţi 9 angajaţi ai Secţiei de Neurologie, depistaţi pozitiv

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, anunţă finalizarea procesului de testare a întregului personal de pe secțiile de Neurologie și Cardiologie."La Secție Neurologie, din 21 persoane testate 9 sunt pozitive și 12 negative. La Secția Cardiologie, 28 persoane testate, toate negative. Cele 2 secții își desfășoară activitatea la același nivel, multe dintre spațiile administrative fiind de utilizare comună. Rezultatele testării ne demonstrează faptul că la nivelul secției Neurologie, o parte din personal nu a respectat întocmai procedurile de utilizare a echipamentelor de protecție și distanțare socială. Este regretabil faptul ca iresponsabilitatea unor angajați zădărniceşte munca unui întreg colectiv. În cursul zilei, activitatea secției Neurologie va fi reorganizată astfel încât să nu fie afectată acordarea serviciilor medicale", a transmis managerul Gabriel Lazany. 

Cele 9 persoane se adaugă altor 8 asistente de la Secţia de Neurologie, depistate pozitiv încă de marţi seara. Totul a pornit de la un asistent medical de la CT, simptomatic, confirmat cu CoVid-19, ancheta fiind extinsă la contacţii lui, printre care şi o asistentă de la Neurologie. Medicul şef şi asistentul şef de la Neurologie au fost suspendaţi din funcţiii.

Primele date arată că la nivelul secţiei, angajaţii obişnuiau să mănânce împreună, la prânz, nemaifiind respectate normele de protecţie, oricum un lucru interzis prin procedurile spitalului.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5