Opt asistenţi medicali de la Neurologie şi unul de la ATI, depistaţi pozitiv. Medicul şef şi asistentul şef ai secţiei, suspendaţi din funcţie

            Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, ec. Gabriel Lazany, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că opt asistenţi medicali de la secţia de Neurologie şi unul de la ATI au fost confirmaţi pozitiv cu CoVid-19.    În această dimineaţă urmau să fie internate toate aceste persoane. Pe lângă ancheta epidemiologică a fost demarată şi o anchetă administrativă, iar prima măsură luată a fost suspendarea din funcţie a medicului şef de la secţia de Neurologie şi a asistentului şef.

          „Săptămâna trecută, am avut un asistent medical, simptomatic, pe care l-am testat, care lucra la CT, iar în urma anchetei, am testat contacţii lui. Primul contact care a fost testat este partenera lui, care este asistentă medicală la secţia de Neurologie. Este pozitivă, drept urmare ne-am dus mai departe cu testările la personalul din cadrul secţiei de Neurologie şi ieri am depistat pozitive opt asistente medicale şi o asistentă medicală din secţia de ATI”, a declarat managerul Gabriel Lazany.

          Potrivit managerului Gabriel Lazany, relaxarea nu este doar în rândul populaţiei ci şi în rândul personalului medical. Primele informaţii arată că cei de la secţia de Neurologie obişnuiau să mănânce la prânz împreună, fără a se proteja, ceea ce este interzis de procedura spitalului.

          „Am luat decizia de a testa întregul personal de pe etajul unde funcţionează secţia de Neurologie, respectiv secţia de Cardiologie, secţia de Oftalmologie şi Unitatea de Transfuzii Sanguine. Probabil că mare parte din rezultate le vom avea astăzi pentru personalul medical. Tot astăzi vom avea şi mare parte din rezultate pentru că am cerut recoltarea de probe de la absolut toţi pacienţii care sunt internaţi în aceste secţii”, a declarat managerul Gabriel Lazany.

      Personalul spitalului care va fi testat Covid-19, în urma infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2 a celor 8 angajați ai Secției Neurologie și unul aparținând Secției ATI, include 18 angajați ai Secției Neurologie, 28 angajați ai Secției Cardiologie, 8 angajați ai Unității de Transfuzie Sanguină și 10 angajați ai Compartimentului Oftalmologie, secții situate la etajul 3 al spitalului.  De asemenea, este vorba despre 50 de pacienţi,  asta după ce la Cardiologie sunt 25 de pacienţi, la Neurologie sunt 23 persoane internate, iar la Oftalmologie - 2. 

Toate secţiile de pe acest nivel al spitalului vor fi dezinfectate, începând cu saloanele goale în care vor fi miraţi ulterior pacienţii. 

„Cred că starea asta de relaxare e prea relaxată. În momentul de faţă avem internaţi 83 de pacienţi pozitivi. Conform datelor de raportare primite la ora 9, şase sunt în Terapie Intensivă şi încă 20 de suspecţi, din care doi în Terapie Intensivă. Sunt 103 pacienţi gestionaţi în zona CoVid", a menţionat managerul SJU Bistriţa.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5