Ambasadorul Republicii Cehe în România, oaspete la Primăria municipiului Bistriţa

Excelenţa Sa, domnul Jiří Šitler, ambasador la Republicii Cehe în România, a fost primit astăzi de primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu.
Primarul municipiului Bistriţa a prezentat distinsului său oaspete atât istoria, cât şi caracteristicile actuale ale oraşului nostru - demografie, învăţământ, activităţi economice, viaţa cultural-artistică, atracţii turistice etc. „Bistriţa este un oraş frumos şi tânăr, care se ambiţionează să-şi urmeze traseul european”, a precizat Ovidiu Teodor Creţu.
Excelenţa Sa, domnul ambasador Jiří Šitler, a mulţumit pentru modul în care a fost primit în municipiul Bistriţa. Domnia sa a subliniat relaţiile istorice de colaborare dintre cele două ţări şi a menţionat faptul că Republica Cehă este al 13-lea investitor în România prin prezenţa, pe teritoriul ţării noastre, a circa 600 de companii. Prezenţa culturală a Cehiei în România este, de asemenea, foarte vizibilă, de câţiva ani fiind organizate evenimente culturale importante nu numai la Bucureşti, ci şi în diverse regiuni ale ţării.
Excelenţa Sa a mai menţionat faptul că, în zilele de 5 şi 6 decembrie a.c., la Bucureşti se va desfăşura un forum româno-ceh la care sunt aşteptate numeroase companii din Republica Cehă. „Cred că ar fi un moment bun, atât pentru Camera de Comerţ, cât şi pentru companiile din Bistriţa-Năsăud, să participe la acest forum care este dedicat tuturor tipurilor de companii”, a precizat ambasadorul Republicii Cehe în România, Excelenţa Sa, domnul Jiří Šitler.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5