Un ultim hop administrativ

Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă, modernizat cu peste 36 milioane lei

Consilierii judeţeni vor dezbate miercuri, în şedinţă ordinară, proiectul de hotărâre privind aprobarea susţinerii implementării proiectului „Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud”. „Hotărârea Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud de aprobare a proiectului şi a cheltuielilor legate de proiect este necesară şi obligatorie a fi prezentată la efectuarea vizitei la faţa locului înaintea semnării contractului de finanţare”, se precizează în raportul instituţiei.

De altfel, la ultima vizită la Bistriţa, viceprim-ministrul Liviu Dragnea, anunţa că va reveni, la sfârşitul lunii iunie, pentru semnarea acestui contract de finanţare.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a iniţiat proiectul „Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud”, documentaţia fiind depusă la ADR Nord-Vest, în septembrie 2009. Din cauza lipsei de fonduri din Programul Operaţional Regional, proiectul a fost trecut în lista de aşteptare. Acum i-a venit rândul…

Procesul de evaluare a proiectului a fost reluat, a fost actualizată documentaţia tehnico-economică, cererea de finanţare şi analiza cost beneficiu, fapt ce a condus la modificarea bugetului proiectului.

În aceste condiţii, valoarea totală al proiectului a ajuns la 36.133.011,70 lei, din care 24.849.302,65 lei reprezintă cheltuielile eligibile. Contribuţia proprie de 2% din cheltuielile eligibile este de 496.986,05 lei, la care se adaugă valoarea TVA - 6.951.485,91 lei şi cheltuielile neeligibile ale proiectului - 4.332.223,14 lei.

Proiectul va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1- „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]