Amenajarea de noi parcări, prioritate pentru Primăria Bistriţa. Vezi unde vor amenajate

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în urma implementării proiectelor Linia Verde, Axa de transport Gării – Decebal – Sucevei şi a pistelor de biciclete, vor fi eliminate peste 2500 de locuri de parcare, astfel că amenajarea unor noi locuri de parcare reprezintă o prioritate pentru municipalitate în acest an.

          „Nu toate aceste locuri de parcare sunt perimetrate, nu se percep taxe, dar pe aliniamentul drumurilor, la bordură, astăzi se poate parca. Încercăm să identificăm cât se poate de repede soluţii. Cel mai probabil, prima parcare va fi ridicată pe str. Crinilor, parcare supraetajată. De asemenea, în momentul de faţă se lucrează la amenajarea unei parcări la sol de dimensiuni mai modeste, pe str. Trandafirilor. În Independenţei Nord vom lăsa doar trei tronsoane cu mese, absolut suficient. În rest vom oferi locuri de parcare într-un număr destul de generos. Pe str. Năsăudului, acolo unde s-a realizat un studiul de fezabilitate pe amplasamentul respectiv pentru o parcare supraterană etajată, dar ţinând cont de faptul discutăm de circa 28 mii euro costul unui loc de parcare, nu ne permitem să realizăm acea investiţie. Vom face o partcare pe str. Năsăudului pe o soluţie tehnică cu un cost pe care să ni-l putem permite”, a menţionat Ioan Turc.

          Potrivit primarului, pentru fostul Cinematograf 23 August au fost lansate discuţii cu Ministerul Culturii pentru preluarea imobilului. În acea locaţie ar urma să fie realizată o parcare nerezidenţială, investiţie care ar urma să fie cuprins într-un proiect de mobilitate urbană, din fonduri europene, care va cuprinde şi reabilitarea unei părţi importante a centrului istoric – Piaţa Centrală – Liviu Rebreanu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5