Amenzi aplicate de forţele de ordine pentru nerespectarea măsurilor de protecţie anti-CoVid!

     Jandarmii continuă acțiunile punctuale pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus, cu verificări executate în stațiile în magazine și mijloace de transport în comun. Au fost verificate în total 32 de societăți comerciale, fiind aplicate 7 sancțiuni, dintre care 5 amenzi în valoare de 2.500 de lei și 2 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind legitimate 23 de persoane.

     Și jandarmii montani Rodna, Piatra Fântânele și Colibița execută acțiuni specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență privind respectarea măsurilor stabilite de către  autorități și acțiuni de patrulare pe traseele frecventate de turiști.

     În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate acţiunile de verificare în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea și limitarea răspândirii virusului Covid 19.

     La activităţile desfăşurate au participat 38 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului.

     În cadrul acțiunilor punctuale de ieri, 13 iulie a.c., au fost controlate 31 de societăți comerciale, au fost legitimate 84 de persoane și verificate 43 de autoturisme, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ de 4.300 de lei, se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului.

***

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririlor, vă rugăm să respectați cu strictețe măsurile emise, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Vă rugăm să respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur!

Vă amintim de TELVERDE - 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5