Amenzi aplicate de inspectorii DSVSA BN, la unităţi de alimentaţie publică!

Inspectori ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, comisari ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi inspectori ai Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, au efectuat, în perioada 25 februarie - 01 martie 2019, controale la mai multe unităţi din judeţ, în baza tematicii de control, stabilită la nivel naţional, privind verificarea autenticităţii şi a parametrilor de calitate a unor produse alimentare obţinute prin procesarea laptelui şi/sau a unor produse lactate, provenite din comerţ intracomunitar şi comercializate pe piaţa României.

Scopul controalelor a fost de a evalua corectitudinea practicilor comerciale, privind utilizarea preparatelor/produselor pe baza grăsimilor hidrogenate în locul produselor obţinute exclusiv pe bază de lapte, pentru informarea corectă a consumatorilor, depistarea, sancționarea și diminuarea fraudelor în domeniu. În cadrul controalelor s-a urmărit depistarea neregulilor la prepararea şi comercializarea unor produse de patiserie, cofetărie etc. de către unităţile care utilizează, în procesul de fabricaţie, produse pe bază de grăsimi hidrogenate dar sunt prezentate ca având în compoziţie lapte şi produse din lapte (unt, brânză proaspătă, telemea, caşcaval).

“În  perioada menţionată, au fost controlate 17 unităţi (6 restaurante, 2 pizzerii, 3 patiserii, 1 catering şi 5 fast-food-uri). Principalele neconformităţi constatate au fost etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi/sau comercalizarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor constatate au fost aplicate 10 amenzi, în  valoare de 68.400 lei şi 5 avertismente”, informează directorul executiv al DSVSA BN. dr. Ioan Bogolin.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5