Amenzi de la Protecţia Consumatorilor pentru comercianţii de haine pentru copii

Comisarii bistriţeni au aplicat 13 amenzi contravenţionale în valoare de 16.000 lei şi nouă sancţiuni cu avertisment, în urma unui control derulat în perioada 9-21 ianuarie, privind securitatea îmbrăcămintei pentru copii. Potrivit comisarului şef Dina Suciu de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, au fost verificaţi un număr de 22 operatori economici care comercializează îmbracaminte pentru copii, fiind identificate abateri la toţi operatorii economici controlaţi. Au fost verificate produse în valoare totală de 48.900 lei, din care valoarea produselor cu abateri este de 29.598 lei.

Au fost prelevate două produse pentru verificarea aspectelor privind securitatea, şi anume un trening şi o geacă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani (produse în China), produse prelevate din două dintre magazinele de profil ale unor operatori economici din Bistriţa.

„Din raportele de încercări emise de către laboratorul acreditat Larex Bucureşti rezultă că produsele sunt neconforme, deoarece nu sunt întrunite condiţiile standardului SR EN 14682. Pentru cele 2 produse s-a dispus măsura opririi definitive de la comercializare ale acestora şi retragerea lor din reţeaua comerciala şi, în acelaşi timp, în perioada imediat urmatoare, CJPC Bistriţa-Năsaud va întocmi şi transmite notificări în cadrul sistemului RAPEX », precizează comisarul şef Dina Suciu.

Scrierea incorectă a compoziţiei fibroase pe produse, în sensul că bumbacul lipsea cu desăvârşire sau era în procent de sub 8% faţă de ce scriau producătorii, deficienţele de etichetare (inlusiv lipsa informaţiilor în limba română), neindicarea modului de întreţinere a hainelor sunt alte deficienţe constatate.

Comentarii

26/01/12 19:47
VizitatorMATEI

Aceste produse nu pot fi confiscscate sau oprite inainte de a intra pe piata romaneasca? ce fac cei care conduc sistemul vamal .?cum au fost introduse in tara .oameni de rand care le comercializeaza aceste produse cred ca nu stiu de aceste marfuri ca sunt cu probleme la comercializare,insa stiu un singur lucru "leati facut o mare bucurie in aceste vremuri"

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5