Rechizite şcolare, retrase temporar de la vânzare de Protecţia Consumatorilor

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dispus oprirea temporară de la comercializare, până la remedierea deficienţelor de informare, rechizite şi uniforme şcolare în valoare de 13.983 lei. Controlul derulat la începutul acestei luni, la opt operatori economici din judeţ, a vizat respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în cazul promoţiilor de rechizite şi uniforme şcolare. Potrivit comisarului şef Dina Suciu, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale din care o amendă în valoare de 1500 lei şi opt avertismente.
Principalele abateri constatate au fost lipsa informaţiilor obligatorii privind denumirea produsului, producător/importator, adresa, compoziţia etc., dar şi a unor informaţii care trebuie scrise în limba română. De asemenea, comercianţii nu au afişat detaliile cu privire la ofertele speciale.
„La cumpararea produselor, solicitaţi şi păstraţi bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriţi să reclamaţi calitatea/siguranţa unui produs. Fiţi atenţi la ofertele promoţionale, analizaţi preţul de referinţă al produsului cu cel din ofertă, verificaţi existenţa bonusurilor oferite şi, nu în ultimul rând, verificaţi preţul afişat la raft cu pretul încasat la casă”, recomandă comisarul şef Dina Suciu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5