Ansamblul Forumului Democrat German,“Vergissmeinnicht”, prezent la cea de a 73-a întâlnire sașilor de la Dinkelsbühl

Izabella Popescu

În fiecare an, de Rusalii, Dinkelsbühl se transformă dintr-un liniștit burg nemțesc într-un orășel al sașilor, luat cu asalt de fanfare și petreceri.

       Poate că sașii se întâlnec la Dinkelsbühl pentru că aici se simt “ca acasă”. Un spectacol al disimulării. De fapt, cumva paradoxal, exact asta sărbătoresc la Dinkelsbühl, în Germania: casa, comunitatea, patria. O patrie care dincolo de granițe înseamnă identitatea în care alege să locuiască fiecare.

       Formația de dansuri săsești “Vergissmeinnicht”, alături de Cristian Roth, președintele Forumului, și Izabella Popescu, referent cultural și coordonator, au reprezentat cu mândrie Bistrița la cel mai important eveniment al comunității de astăzi.

      Parada portului popular traditional săsesc a fost extraordinară. Anul acesta, au defilat circa 104 de grupuri formate din aproximativ 2723 de sași îmbrăcați în costume tradiționale, reprezentându-și locul natal din Transilvania. Un simț al ordinii și rigorii tradus în veșminte de sărbătoare.

     Bucuria și mândia sunt cuvintele care au descries cel mai bine emoțiile de pe fețele tuturor.

     “Vergissmeinnicht” a trăit această emoție și a încântat din nou privirile tuturor cu eleganța cu care au purtat portul săsesc, dar și prin dansurile pe care le-au prezentat în fața atâtor spectatori. Aplauzele bine meritate nu au făcut decât să-i determine să zâmbească și să fie mândri că au fost acolo.

     Acolo nu e fantezie, e viață. Încă e viață atâta timp cât există astfel de tineri.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5