Un emoționant spectacol de absolvire a formațiilor de dansuri săsești, găzduit de Palatul Culturii!

Un emoționant spectacol de absolvire a formațiilor de dansuri săsești, găzduit de Palatul Culturii! O incursiune în istoria Bistriței și o rememorare a tradițiilor săsești prin dans, port și voie bună, sub motto-ul "Acolo unde se întâlnesc generațiile și tradiția prinde viață". Invitați de onoare au fost Corul Forumului German "Tinere talente muzicale" și trupa de dansuri săsești "Vergissmeinnicht Junior", sub coordonarea doamnei Izabella Popescu. 
Un eveniment cultural cu adevărat deosebit! Felicitări tuturor!, a transmis primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.
*** 
De altfel, formația de dansuri a fost distinsă la “Premiile municipiului Bistrița".  “Premiile municipiului Bistrița reprezintă o sărbătoare a excelenței, protagoniști fiind cei mai buni dintre cei buni.”. Suntem mândri de acest premiu care este o încununare a muncii noastre, a precizat prof. Izabella Anna Popescu.
***
Iată ce scria Izabella Popescu despre Ansamblul Forumului Democrat German,“Vergissmeinnicht”, și despre acești tineri minunați, în vara anului 2023.
 
"În fiecare an, de Rusalii, Dinkelsbühl se transformă dintr-un liniștit burg nemțesc într-un orășel al sașilor, luat cu asalt de fanfare și petreceri.
       Poate că sașii se întâlnec la Dinkelsbühl pentru că aici se simt “ca acasă”. Un spectacol al disimulării. De fapt, cumva paradoxal, exact asta sărbătoresc la Dinkelsbühl, în Germania: casa, comunitatea, patria. O patrie care dincolo de granițe înseamnă identitatea în care alege să locuiască fiecare.
       Formația de dansuri săsești “Vergissmeinnicht”, alături de Cristian Roth, președintele Forumului, și Izabella Popescu, referent cultural și coordonator, au reprezentat cu mândrie Bistrița la cel mai important eveniment al comunității de astăzi.
      Parada portului popular traditional săsesc a fost extraordinară. Anul acesta, au defilat circa 104 de grupuri formate din aproximativ 2723 de sași îmbrăcați în costume tradiționale, reprezentându-și locul natal din Transilvania. Un simț al ordinii și rigorii tradus în veșminte de sărbătoare.
     Bucuria și mândia sunt cuvintele care au descries cel mai bine emoțiile de pe fețele tuturor.
     “Vergissmeinnicht” a trăit această emoție și a încântat din nou privirile tuturor cu eleganța cu care au purtat portul săsesc, dar și prin dansurile pe care le-au prezentat în fața atâtor spectatori. Aplauzele bine meritate nu au făcut decât să-i determine să zâmbească și să fie mândri că au fost acolo.
     Acolo nu e fantezie, e viață. Încă e viață atâta timp cât există astfel de tineri". 
 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5