Antonescu: Avem majorităţi PSD-PNL în foarte multe locuri, dar asta nu înseamnă că mai există USL

Nu mai există USL. Avem majorităţi PSD-PNL în foarte multe locuri, dar asta nu înseamnă că mai există USL, a declarat preşedintele PNL Crin Antonescu la Bistriţa, în cadrul unei conferinţe de presă.


Întrebat ce şanse mai dă refacerii USL-ului în condiţiile în care multe judeţe printre care şi judeţul Bistriţa-Năsăud, înţelegerile între PSD şi PNL funcţionează la nivel politic, Antonescu a răspuns ,,zero şanse”.


,, Zero şanse mai dau refacerii USL-ului. În plan local avem rezultatul unor alegeri locale, avem majorităţi formate în urma acestor alegeri şi a căror menţinere acolo unde ea se petrece şi se petrece în multe locuri, nu e decât normală, în logica administraţiei locale”, a precizat Crin Antonescu.


Şi PSD, şi PNL nu îşi doresc decât linişte în consiliile locale şi consiliile judeţene


Prezent la conferinţa de presă de la Bistriţa, preşedintele CJ Ilfov Marian Petrache a spus că este să se creeze majorităţi între PNL şi PSD în consiliile locale şi consiliile judeţene, pentru a pune în aplicare proiectele promise în campania electorală, dar asta nu are nicio legătură cu competiţia electorală.


,,E firesc să se creeze majorităţi care să îţi permită să pui în aplicare proiectele pe care le-ai promis în campania electorală şi sunt judeţe în care majoritatea se poate face numai între PNL şi PSD, adică PSD nu ar putea să facă o majoritate, ar fi foarte complicat în afara PNL-ului, iar PNL nu ar face o majoritate decât în situaţii foarte complicate cu celelalte partide, şi e riscant. Şi nici unii, nici alţii, nu îşi doresc decât linişte în consiliile locale şi consiliile judeţene, astfel încât să pună în aplicare proiectele. Acesta e singurul motiv.Nu are nicio legătură cu competiţia electorală”, a menţionat preşedintele CJ Ilfov Marian Petrache.


Directorii liberalii nu sunt în posturi politice


Întrebat de un jurnalist de ce odată cu destrămarea USL-ului, PNL şi-a păstrat directorii în deconcentrate, Crin Antonescu a spus că e normal să fie aşa, deoarece oamenii aceia au dat nişte concursuri şi nu sunt în posturi politice.


,,Au fost o sumedenie de directori pdl-işti care au rămas în funcţie şi în 2012, şi în 2013, sunt şi acum. Şi e normal să fie aşa, în principiu, pentru că oamenii aceia au dat concursuri pe nişte posturi. Nu sunt în posturi politice şi am vorbit foarte calr despre acest principiu. Deci, chiar nu e vreun semn de înţelegere. Vi se pare că avem vreo înţelegere cu PSD-ul? Cred că nu, totuşi”, a concluzionat preşedintele PNL Crin Antonescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5