MRU vine din nou în judeţ

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu vine într-o nouă vizită în judeţul nostru. Potrivit comunicatul de presă emis de organizaţia judeţeană Forţa Civică BN ,,fostul premier va lua parte, sâmbătă, 17 august, la sfinţirea Bisericii cu hramul Sf. Andrei, se va întâlni cu autorităţile locale, inclusiv cu primarul Nicolae Moldovan, dar şi cu alţi primari din zonă. De asemenea, MRU va vizita staţiunea Figa, iar după-amiază şi centrul oraşului Beclean, urbea de pe Someşul Mare sărbătorind 778 de ani de existenţă".


Mihai Răzvan Ungureanu: Într-un singur an, partidul FORȚA CIVICĂ a crescut foarte mult și are șanse reale să devină alternativa politică de dreapta a României. Deși este încă un partid în creștere, se face auzit în politica românească, alături de alte partide mai vechi și cu mai multă experiență. FC a pornit de ceva vreme proiectul unificării dreptei românești, iar succesul acestui plan depinde de capacitatea tuturor celor aflați în această zonă a spectrului politic de a înțelege necesitatea și urgența cu care trebuie realizată colaborarea noastra. FC vine să construiască, suntem cu toții conștienți că suntem în cursa cu un adversar supermajoritar şi nu mai este timp.


*Nu prevăd un viitor strălucit USL-ului. Conflictele nu sunt de ieri, de azi, sunt de la începutul guvernării Ponta II. Relațiile între PSD și PNL sunt evident tensionate, iar acuzațiile, de o parte și de alta a acestei alianțe, sunt dure. USL vorbește tot mai mult pe două voci - am văzut scandalul pe statutul parlamentarilor sau pe cel legat de pozitia președintelui în viitoarea Constituție. PSD-ul este conștient, însă, că Antonescu președinte nu poate fi o putere, ci cel mult o imagine. Constituția nu o pot schimba însă în două zile, iar planurile pentru prezidențiale ale lui Antonescu vor suferi probabil modificări în 2014. Antonescu poate să amenințe cu ieșirea PNL-ului din Alianță, asta dacă PNL va fi de acord să iasă de la guvernare. Va conta oare pentru PSD? Asta rămâne de văzut. Adevăratul test al rezistenței USL-ului se dă în altă parte. Nu la nivel central, ci la nivel local. Disensiunile și tensiunile din teritoriu fărâmițează tot mai mult colaborarea dintre cele două partide. Din teritoriu auzim numai critici, acuze de trădare, împărțiri de funcții cu scandal. Dacă la nivel local se pierde susținerea politică, orice lider politic știe că formațiunea pe care o conduce se va destrăma ușor și sigur. Vocile unor membri marcanți ai PNL încep să se distanțeze de discursul oficial al alianței, la fel și agendele celor două partide. Nu ne este încă foarte clar în care tabără se găsește Președintele Senatului, domnul Crin Antonescu. În cea în care se află și majoritatea reprezentanților PNL-ului, tot mai mult împotriva rezoluțiilor grupării socialiștilor, sau în tabăra PSD-ului, alături de cei care l-au ocrotit în fel și chip pe liderul asumat al liberalilor?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5