Ioan Oltean: PDL cere USL-ului să înceteze orice stare conflictuală şi să se preocupe de guvernarea ţării

Este inadmisibil şi inacceptabil ca într-un moment extrem de important, liderii USL în loc să se preocupe de promisiunile electorale, în loc să-şi amintească că au promis un milion de locuri de muncă, în loc să-şi amintească că au promis creşterea investiţiilor în România, în loc să-şi amintească că au promis creşterea de salarii şi de pensii, că au promis o viaţă mai bună, ei bagă ţara în criză. Suntem în situaţia în care bătălia pentru ciolan, pentru funcţii, în loc să se estompeze, se accentuează. Iată, unde a adus USL ţara, unde a adus USL guvernarea. Eu aş recomanda USL-ului să mai înfiinţeze o funcţie de prim-ministru, care să fie dată PNL-ului pentru a fi pe picior de egalitate, iar prim-miniştrii să conducă guvernul, alternativ, câte o săptămână. PDL cere USL-ului să înceteze de îndată orice stare conflictuală şi să se preocupe de guvernarea ţării. România, mai mult decât oricând are nevoie să fie guvernată. PDL face apel la responsabilitatea şi maturitatea liderilor politici să lase deoparte orgoliile lor, să abandoneze minciuna şi demagogia şi să guverneze ţara în interesul celor mulţi pe care i-a minţit şi i-a păcălit de-a lungul celor doi ani de guvernare, a declarat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

PNL înghite în fiecare zi câte un broscoi râios din partea PSD-ului

Liderul PDL BN, deputatul Ioan Oltean, a mai spus că noua construcţie politică USD este o soluţie imorală la care a recurs PSD, fără ca PNL să ştie, totul într-o secretomanie totală.

,,În politică, întotdeauna, se impun şi au câştig de cauză soluţiile imorale, din nefericire, pentru că în opinia mea este categoric o soluţie imorală. Când ai un partener de guvernare cum este PNL cu care realizezi incontestabil majoritatea serioasă în Parlament, să vii şi să îl pui în faţa unui fapt împlinit, să creezi o structură politică peste noapte, este categoric, o lovitură brutală dată în ceafa PNL-ului. USD s-a construit fără ca PNL să ştie într-o secretomanie totală. Aşa a şi apărut , ca o reacţie în ultim moment la o posibilă plecare de la guvernare. De altfel, vă rog să observaţi sfidarea totală a PNL-ului de către PSD. Când premierul îşi permite să spună cine e liberal în România, când tu eşti asociat la guvernare cu PNL, înseamnă o bătaie de joc şi un afront fără precedent adus PNL-ului. Dacă s-ar trezi Brătianu, ar crăpa pe loc, dacă ar afla acest lucru.

De altfel, eu vă spun la modul foarte sincer, eu cunosc PSD, am fost la guvernare cu ei şi îi cunosc. Sunt specialiştii numărul unu în asemenea mişcări atipice, mişcării comunisto-KGBiste, de sfidare. Ei nu pot să guverneze decât dacă ei sunt şefii şi ceilalţi slugile”, a subliniat Ioan Oltean.

La întrebarea unui jurnalist dacă PNL se află în situaţia PDL-ului de a fi obligat să înghită o broască râioasă, Oltean a răspuns: ,,O înghit de trei ani, nu e o problemă. S-au obişnuit. Le merg broaştele pe zi în fiecare zi. Deci, PNL înghite în fiecare zi câte un broscoi râios din partea PSD-ului, însă ei nu au puterea să îl dea afară”.

Nu cred că Antonescu va rămâne candidat la preşedinţia României

Oltean a precizat că un posibil candidat la prezidenţiale ar putea fi Sorin Oprescu, din partea USD-ului.

,,De altfel, crearea USD-ului are în subsidiar şi un asemenea scop, de a identifica candidatul USD-ului pentru alegerile prezidenţiale”, a explicat liderul PDL BN. În acelaşi timp, vicepreşedintele PDL a mai spus că dreapta trebuie să susţină un singur candidat la alegerile prezidenţiale, atât în turul unu, cât şi în turul doi. ,,Eu nu cred că Crin Antonescu va rămâne candidat la preşedinţia României, pentru că o formaţiune politică de dimensiunea PSD-ului nu va înceta niciodată să nu aibă propriul candidat. Apariţia, aşa spontană şi neprevăzută a primarului general Sorin Oprescu alături de USD poate să fie un element care să încurajeze o asemenea interpretare. Sorin Oprescu este în acest moment un candidat cu o imagine rezonabilă, o imagine bună, poate să constituie un candidat redutabil. Dacă Sorin Oprescu intră în turul doi cu candidatul dreptei, candidatul dreptei câştigă alegerile.

E clar că dreapta trebuie să aibă un singur candidat şi în turul unu, ca să îşi asigure şi turul doi. Eu cred că Mişcarea Populară, Forţa Civică, PNŢCD şi PDL vor avea maturitatea politică să susţină un singur candidat în alegerile prezidenţiale. Aceasta este singura şansă ca acest candidat al dreptei să intre în turul doi şi să câştige alegerile. Exclus, în opinia mea, a se avea în vedere o altă variantă pentru a obţine succesul pe care noi ni-l dorim, şi nu numai noi, este nevoie de un echilibru politic în această ţară”, a concluzionat Ioan Oltean.

Comentarii

14/02/14 14:54
Vizitator

Ruperea USL e o parodie ieftina. Un "lung prilej de vorbe si de ipoteze". E la fel ca in poezia lui George Toparceanu , intitulata "IN JURUL UNUI DIVORT": (citez un fragment)
"Toate astea insa n-au nici un temei,
Ca nu stie nimeni ce-a fost intre ei.
Vineri toata lumea a putut sa-i vada
Amandoi alaturi, brat la brat, pe strada
Ei, si stiti, aseara, dupa ce-a stat ploaia,
Ce-a aflat Tantica de la Procopoaia
Cand s-a dus sa-i ceara un model de sort?
Ca madam Popescu nu mai da divort."

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5