Blaga: Nu ne vom îndrepta nici spre PSD, nici spre PNL, în cazul ruperii USL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri seară, la Realitatea TV, în cadrul emisiunii ,,Jocuri de Putere”, moderată de Rareş Bogdan, că democrat-liberalii nu se vor alătura niciunei forţe politice componente din cadrul USL în cazul în care alianţa la guvernare se va rupe, dar că PDL va colabora cu toate partidele care împărtăşesc valorile de dreapta şi că ţinta partidului pe care-l conduce este aceea de a obţine un scor electoral de 30% la alegerile parlamentare din 2016.

,,Alegerile vor avea loc în 2016. Normal vom guverna cu partidele care împărtăşesc aceleaşi valori de dreapta ca şi noi. Nu vreau să mai spun nimic, pentru că automat s-ar interpreta: a bătut palma, nu ştiu cine cu nu ştiu cine”, a declarat Vasile Blaga întrebat spre cine, dintre PSD şi PNL, s-ar îndrepta PDL în cazul în care s-ar afla în situaţia negocierii guvernării în 2016.

Pus în faţa scenariului în care PNL i-ar propune postul de premier contra susţinerii pentru Crin Antonescu la prezidenţiale în cazul unei rupturi în USL, Vasile Blaga a răspuns:

“Ei vor merge împreună în alegeri şi îl vor susţine pe domnul Antonescu, iar noi vom veni cu un candidat credibil în 2014 la Preşedinţie”.

Despre candidatul PDL la prezidenţiale, întrebat dacă acesta va fi Emil Boc sau Adriean Videanu, Blaga a spus că “va fi cel pe care şi-l va dori partidul”.

Rugat să comenteze opinia critică exprimată de europarlamentarul PDL Cristian Preda cu privire la tenta de “uselizare” pe care actuala conducere o dă prin declaraţiile “contra- Traian Băsescu”, Blaga a menţionat:

“Să nu-şi facă nici domnul Preda (Cristian Preda -n.r.), nici nimeni, gânduri. Nu ne vom apropia de nicio forţă politică din USL. Suntem un partid de opoziţie, vom face opoziţie. Vom face opoziţie cu argumente, cu soluţii. Nu numai vom critica, vom veni cu soluţii”.

Europarlamentarul Cristian Preda a susţinut miercuri, într-o postare pe blog, că, după Convenţia Naţională a PDL, actuala conducere a partidului pare a fi tentată să i se opună lui Traian Băsescu mai mult decât USL-ului şi a apreciat că este posibil ca “uselizarea” să forţeze ruptura formaţiunii democrat-liberale.

Vasile Blaga: Ioan Oltean este unul dintre cei mai buni lideri PDL. Timp de 22 de ani, organizaţia PDL BN s-a menţinut printre organizaţiile fruntaşe

Tot la Realitatea TV, la ,,Jocuri de putere”, la întrebarea moderatorului Rareş Bogdan, de ce nu se află la vârful PDL mai mulţi tineri, şi care este plusvaloarea politică adusă de seniorii ,,îmbătrâniţi în rele”, dându-l ca exemplu pe Ioan Oltean, Blaga a răspuns:

,,Ioan Oltean este unul dintre cei mai buni lideri PDL. Timp de 22 de ani, organizaţia PDL BN se menţine printre organizaţiile fruntaşe. Ioan Oltean îşi merită locul în BPN”, a răspuns Vasile Blaga.

În ce relaţii este cu Elena Udrea?

Vasile Blaga, care a fost realeas preşedinte al PDL în defavoarea Elenei Udrea, spune că aceasta nu îi este adversar politic, ba chiar ca are încredere în ea.

"PDL e în perioada de reconstrucţie, vrea să ajungă reprezentantul antreprenorilor, al muncii, al creării locurilor de muncă. Udrea nu îmi e adversar. Am încredere în ea. Proiectul nostru comun se numeşte PDL. Putem avea puncte de vedere diferite", a declarat Blaga la Realitatea TV.

Dar cu Monica Macovei?

Un alt adversar al lui Blaga de la Convenţia PDL a fost Monica Macovei, despre care preşedintele PDL spune că are şanse mari să se regasească pe listele partidului pentru europarlamentare.

"Îşi face foarte bine treaba ca europarlamentar. Are şanse să fie pe liste. Vom avea criterii dupa care vom stabili lista pentru europarlamentare. Macovei îşi face treaba în Parlamentul European", a spus Blaga.

Şi despre Cristian Preda, un alt contestatar al său, crede că face o treabă buna în PE. Totuşi, se declară nemulţumit despre munca lui Sebastian Bodu.

"Nu prea i-am remarcat activitatea", a spus Blaga.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5