Anul trecut, peste 26.800 de paşapoarte au fost eliberate în Bistriţa-Năsăud!

Anul trecut, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din cadrul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud au fost depuse 22.794  cereri de eliberare a paşaportului, cu 4.259 cereri în plus faţă de anul 2017, asta pentru că au expirat un număr mare de paşapoarte a căror valabilitate a fost de 10 ani, dar şi paşapoartele biometrice emise în anul 2013, a căror valabilitate a fost de 5 ani.

„Se constată o creştere foarte importantă a numărului de paşapoarte simple electronice, fapt explicat prin mărirea valabilităţii paşapoartelor simple electronice de la 5 la 10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani, dar şi o scădere a numărului de paşapoarte simple temporare, asta datorită egalizării termenelor de eliberare pentru cele două tipuri de paşapoarte”, se mai precizează în Raportul de activitate al Instituţiei Prefectului pentru anul 2018.

În privinţa numărului de cereri depuse prin Ministerul Afacerilor Externe, numărul acestora a fost în uşoară creştere, ajungând la 4228 cereri, fapt ce denotă că cetăţenii români au început să uzeze mai mult de serviciiile misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

         Anul trecut, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple a emis 26.857 paşapoarte, diferenţa între numărul cererilor şi numărul de paşapoarte eliberate explicându-se prin faptul că un număr de cereri se află în prezent în lucru. 

Altfel, anul trecut au fost eliberate 94 de adeverinţe, constatându-se o scădere semnificativă a numărului acestora, ceea ce denotă faptul că numărul cetăţenilor români care pleacă la muncă în străinătate este în scădere.

         Serviciul Paşaporate a aplicat, anul trecut, 149 de amenzi, în valoare de 4655 lei. Nu în ultimul rând, au fost înregistrate 319 ordine de interzicere a părăsirii ţării, fiind retrase 19 paşapoarte. 

Comentarii

03/02/19 13:08
cititor

Ma da io tot n-am priceput de ce atatea pasapoarte, pe moment ce putem circula in aceasta UE doar cu buletinul (?) si de ce nu se pot face buletine si copiilor minori, cu valabilitate limitata ??? Ce atata "cabo.ti.nism " statal ? Adica tata-so si muma-sa merg cu buletinul si " puro.iul " musai pasaport ...
Ma... in America, cine are permis de conducere nici nu mai are ID ( identicard... adica buletin ... ) ca acel document contine acelasi date ca si actul de identitate , fiind un document mai superior .
La noi, au fiecare evidenta lor, separata si care niciodata nu cincide :
- evidenta financiar-fiscala de la primarie ;
- evidenta de la Registrele agricole ptr imobile si proprietati ;
- evidenta populatiei de la primarie ( actelor de identitate ) ;
- evidenta listelor electorale ;
- evidenta permiselor de conducere auto ;
- evidenta certificatelor de inmatriculare auto ;
- evidenta cazierului judiciar ;
- evidenta detinatorilor de arme si munitii ;
- evidenta atestatelor de agenti de paza si securitate ...
- etc. etc. etc.
Atatea evidente aiurea, nesincronizate si care fiecare are adresa de domiciliu, la data eliberarii actului si care nu mai este actualizata cu situatia reala din teren a detinatorului , de autoritatile publice, MOR MERGAND PE DRUM si se " bat de ceasul mortii " pana identifica pe cineva care este "cautat " !

De ce nu se face odata o singura evidenta nationala, care sa fie atat pentru una cat si pentru alta... efectiv nu pricep !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5