Anunț finalizare proiect pentru achiziționarea de echipamente de protecție medicală pentru școlile din Sângeorz Băi

 

[Data: 26.04.2023]
 
ANUNȚ FINALIZARE PROIECT
 
 
"Achiziţionarea de echipamente de protectie medicala, pentru Scoala Gimnaziala Artemiu Publiu 
Alexi, Liceul Teoretic Solomon Halită si Gradinita cu Program Prelungit, din Orasul Sangeorz-Bai ", 
cod SMIS 143143
 

În luna aprile 2023, beneficiarul proiectului: UAT Oras Sângeorz-Băi, cu sediul în în orașul Sângeorz-Băi, județul Bistrița -Năsăud, strada Izvoarelor, nr. 2, România, telefon 0263370598, fax 026370749, a finalizat proiectul "Achizitionarea de echipamente de protectie medicala, pentru Scoala Gimnaziala Artemiu Publiu Alexi, Liceul Teoretic Solomon Halită si Gradinita cu Program Prelungit, din Orasul Sangeorz-Bai”, cod SMIS 2014+ 143143, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Proiectul a fost implementat de către beneficiar UAT Oras Sângeorz-Băi, reprezentată legal prin domnul Bota Cătălin Grigore, primar, în calitate de beneficiar al finanțării.

Obiectivul general al proiectului a constat în dotarea unitatilor de invatamant, Liceul teoretic Solomon Halita, Scoala Gimnaziala Artemiu Publiu Alexi si Gradinita cu Program Prelungit din orasul Sangeorz-Bai cu echipamente de protectie/dispozitive medicale, in vederea gestionarii crizei sanitare si diminuarea riscului de propagare a infectiei cu saRs-COV-2.

Obiectivul general:

Dotarea unitatilor de invatamant, Liceul teoretic Solomon Halita, Scoala Gimnaziala Artemiu Publiu Alexi si Gradinita cu Program Prelungit din orasul Sangeorz-Bai cu echipamente de protectie/dispozitive medicale, in vederea gestionarii crizei sanitare si diminuarea riscului de propagare a infectiei cu saRs-COV-2. Proiectului contribuie la Obiectivele POIM, la axa Prioritara 9 Protejarea sanatatii populatiei in contextul pandemiei cauzate de COVID-19, prin prioritatea de investitii 9a Investitii in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate, promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreere, precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de comunitati si Obiectivul specific 9.1 Cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 vizeaza promovarea investitiilor necesare pentru consolidarea capacitatii de reactie la criza de sanatate publica cauzata de raspandirea virusului saRs-CoV-2, intru cat urmareste actiuni specifice, clare si justificabile in acest sens, respectiv: achizitia de echipamente de protectie/dispozitive medicale de tipul: masti, dezinfectanti, termoscaner, nebulizator, panouri protectie plexiglas, dispensere, aspirator profesional, aparat curatare. Toate aceste produse sunt destinate elevilor si cadrelor didactice din orasul Sangeorz-Bai, scopul fiind protejarea sanatatii comunitatii si reducerea inegalitatilor de ordin social.

Rezultatele atinse în perioada de referință:

1. O Unitate de invatamant dotata cu echipamente si dispozitive pentru asigurarea protectiei medicale si diminuarea riscului de infectare cu SARS-CoV-2

2. Cadrele didactice si elevii Scolii Gimnaziale ”Artemiu Publiu Alexi”, a Liceului Teoretic ”Solomon Halita” si a Gradinitei cu Program prelungit, din Orasul Sangeorz-Bai, vor beneficia de echipamente de protectie pe parcursul anului scolar 2020-2021.

3. Achizitia de echipamente de protectie si dispozitive medicale dupa cum urmeaza: masti de protectie medicala destinate elevilor si cadrelor didactice, substante biocide de tipul dezinfectanti pentru maini, dezinfectanti pentru suprafete, dispensoare pentru dezinfectant plasate in punctele de interes (intrarile in cladire, intrarile in salile de clasa, intrarile in salile de cancelarie, grup sanitar etc.), paravane de protectie pentru banca de tip panouri de plastic Plexiglas, aparatura destinata dezinfectiei si sterilizarii aerului de tipul nebulizatoarelor, aparat de curatare cu inalta presiune, aspirator profesional cu spalare cu injectie-extractie, tunel de dezinfectare cu sistem de pulverizare si senzor de miscare, aparatura destinata masurarii temperaturii corpului de tipul termoscaner.

4. Realizarea serviciilor de management al proiectului ce implica întocmirea rapoartelor tehnice periodice, realizarea si depunerea cererilor de prefinanțare/plata/rambursare, încarcarea dosarelor de achiziții, actualizarea permanenta a cererii de finanțare cu modificarile aparute în perioada de implementare(Notificari/Informari/ Acte Adiționale). Monitorizarea si respectarea prevederilor din ghidul solicitantului si din contractul de finanțare, precum si atingerea indicatorilor asumați prin intermediul proiectului.

5. Realizarea de servicii de informare si publicitate, incluzand doua comunicate de presa adresate populatiei din Sangeorz-Bai, judetul Bistrita-Nasaud, si promovare in mediul online.

Perioada de implementare a proiectului s-a derulat pe perioada: 01.10.2020 - 30.06.2023;

Cod MySMIS proiect: 143143

Valoarea totală a proiectului a fost de: 465,959.00 lei,

Valoare cofinantare: 0 lei

 

 

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

Date de contact beneficiar:

UAT ORAȘ SÂNGEORZ-BĂI, cu sediul în localitatea Sângeorz-Băi, județul Bistrița -Năsăud, strada Izvoarelor, nr. 2, România, cod postal 425300.

Telefon 0263370598, fax 026370749, E-mail: [email protected]

www.sangeorz-bai.ro

 


 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5