Aplauze pentru Concertul extraordinar de Bobotează

Bistriţenii s-au bucurat şi în acest an de tradiţionalul concert extraordinar de muzică clasică pe care Primăria municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” şi Societatea de Concerte Bistriţa l-au oferit melomanilor de Bobotează.
Gătit de sărbătoare Centrul Cultural Municipal ”George Coşbuc” a fost arhiplin, Concertul extraordinar de Bobotează dovedindu-se a fi, după 15 ani de prezenţă constantă, unul dintre cele mai îndrăgite evenimente de la început de an.
Manifestarea a fost deschisă prin mesaje de An Nou, de către dr. Gavril Țărmure, președintele Fundației Societatea de Concerte, şi primarul Bistriței, Teodor Crețu. În discursul său, primarul a subliniat: ”este o plăcere pentru administraţia pe care o conduc de a vă oferi acest spectacol, ca o mulţumire că aţi fost alături de noi în 2012 şi în anii precedenţi, că ne-aţi susţinut şi că datorită dumneavoastră eu sunt din nou primar, colegii mei sunt din nou consilieri. O să ne străduim să nu vă dezamăgim şi să vă oferim în continuare, alături de actul administrativ, acte de cultură la nivelul cerinţelor”.
Cei prezenţi au putut asculta cioncertul Orchestrei Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca, dirijor Romeo Rîmbu, alături de artiștii lirici Tony Bardon şi Daniela Păcurar. Programul a cuprins: J. Strauss - Uvertură la opera ”Liliacul”, J. Strauss - ”Tunete și fulgere”, Lehar -”Țara surâsului”, solist Tony Bardon, J. Strauss - ”La vânătoare”, J. Strauss - ”Galopul suspinului”, Kalman - ”Silvia-Csardas”, solistă Daniela Păcurar, J. Strauss - ”Pizzicato Polka”, S. Saens - Introducere și Rondo capriccioso pentru vioară și orchestră, solist, Remus Rîmbu.
Un punct aparte l-a constituit acordarea Premiului de Excelență al Municipiului Bistriţa pentru Siegfried Reichert, managerul SC Leoni Wiring Systems Ro SRL. Primarul Ovidiu Crețu a mulţumit în numele locuitorilor pentru contribuția mare adusă la bugetul local de către firma cu cei mai mulţi angajaţi din municipiu din ultimii ani. Premiantul s-a ocupat de firma din Bistriţa timp de 4 ani, iar din primăvară se va afla în China, unde va supraveghea la construirea unei noi reprezentanţe.
Pauza a fost un bun prilej de socializare şi de închinare a unei cupe de şampanie cu gânduri de sănătate şi un an bun pentru toţi bistriţenii. Concertul a continuat cu: J. Strauss - ”Vals Imperial”, Loewe - ”My fair lady”, solistă Daniela Päcurar, J. Strauss - ”Marș persan”, Verdi Rigoletto - ”La donna e mobile”, solist Tony Bardon, J. Strauss - ”Marș egiptean”, Lehar - ”Văduva veselă”, duetul ”Lippen schweigen” cu Tony Bardon și Daniela Păcurar, după care, J. Strauss - ”Frumoasa Dunare abastră”, J Strauss - ”Galop chinezesc”, J Strauss cu vestit ”Marșul Radetzky”. Un eveniment deosebit, prestaţia artiştilor fiind aplaudată minute în şir de spectatori. Bistriţenii au respirat aerul muzical al marelui concert de la Viena.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5