Apostol în lume trimis

,,a fi apostol înainte de toate presupune a fi ancorat bine în credinţă, astfel încât să poţi transmite şi celorlalţi adevăratele valori ale lui Hristos.” (Pr. Radu Tălpălariu)

Un itinerariu spiritual, ,,pentru a te ajuta să te apropii de Dumnezeu în fiecare zi” a Postului Mare, este cartea ,,Apostol în lume trimis” (Editura ,,Emma”, 2013), editat de ASTRU (Asociaţia Tineretului Român Unit).
Pentru fiecare zi a Postului Mare ni se propune ,,următorul desfăşurător”: ,,Citesc”-,,Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei”; ,,Meditez”, -Un scurt comentariu al Evangheliei zilei; ,,Mă rog”-,,O rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu”; ,,Acţionez”-,,Un gest care îmi permite să pun în practică cuvântul lui Dumnezeu”.
Îndreptarul este şi o invitaţie pentru întărirea credinţe, oamenii de astăzi îndepărtându-se ,,de adevăratele valori ale creştinismului” (Pr. Radu Tălpălariu-Asistent spiritual ASTRU Cluj, prefaţatorul volumului).
Mesajul Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea pentru Postul Mare 2013 deschide acest îndreptar spiritual. În contextul în care anul 2013 a fost declarat ca Anul Credinţei, Papa Benedict al XVI-lea insistă asupra manifestării credinţei într-o indisolubilă legătură cu actele de caritate: ,,credinţa precede caritatea, dar se revelează genuină numai dacă este încoronată de ea”. Sfântul Părinte îndeamnă pe credincioşi ,,să trăiască acest timp preţios reînsufleţind credinţa în Isus Cristos pentru a intra în însuşi circuitul său de iubire faţă de Tatăl şi faţă de orice frate şi soră pe care-i întâlnim în viaţa noastră”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5