În aprilie, FNSA anunţă grevă generală. Sindicaliştii din Primăria Năsăud vor întrerupe lucrul pentru zi

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie va continua acţiunile de protest şi va organiza greva generală cu întreruperea activităţii timp de o zi în instituţiile din administraţia publică locală, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Aceasta se va desfăşura în luna aprilie 2015, la o dată ce va fi stabilită de către Biroul executiv al FNSA, după ce va fi încheiată procedura pentru strângerea de semnături (prima săptămână a lunii aprilie 2015) privind acordul tuturor salariaţilor pentru participarea la această acţiune de protest. Şi sindicaliştii din Primăria Năsăud vor întrerupe lucrul pentru zi, transmite Dan Brisiuc, preşedinte al Sindicatului Liber din Primăria Năsăud.
“Revendicările minimale şi decente ale categoriei de bugetari pe care îi reprezentăm sunt reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii şi creşterile salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice”, menţionează Valer Suciu, preşedinte al FNSA.
FNSA a declanşat în ianuarie conflictul colectiv de muncă, a înştiinţat Guvernul României despre acest lucru, iar în luna februarie 2015 a organizat prima formă de protest care a presupus întreruperea programului de lucru, timp de o jumătate de oră, în primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora de pe întreg teritoriul ţării.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5