Sindicaliştii din Primăria Bistriţa şi Consiliul Judeţean nu au intrat în grevă generală

         Sindicaliştii din administraţia publică locală au intrat în grevă generală pentru o zi, după ce negocierile cu Ministerul Muncii privind creşterea salariilor nu au condus la niciun rezultat. Sindicaliştii sunt afiliaţi Federaţiei Naţionale a  Sindicatelor din Administraţie.

         În ceea ce priveşte judeţul nostru, angajaţii din administraţia publică sunt afiliaţi sau asociaţi la Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România. Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Bistriţa (preşedinte Sabina Malaicu), este asociat la FSPAR, în timp ce Sindicatul „Ardealul” al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud (preşedinte Luminiţa Borş) este afiliat la FSPAR.

*** 

Sindicaliştii de la FNSA susţin că salariaţii din administraţia publică locală din România reprezintă cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, majoritatea având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariu minim brut pe economie (1.250 de lei pe lună). Aceştia cer majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului din administraţia publică locală cu 25% şi acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminându-se astfel discriminările dintre salariaţii care primesc şi cei care nu-l primesc. Totodată, solicită ca salariaţii din administraţia publică locală să beneficieze de vouchere de vacanţă, potrivit Mediafax.

Comentarii

12/07/16 10:19
Iuliana

Daca nu st multumiti de ce nu demisioneaza si merg la privat? Va zic eu de ce...ca nu prea fac mare lucru la stat....fac intr o saptamana ce trebuie sa faca intr-o luna si apoi someaza. ..si pt ca la privat trebuie sa muncesti nu sa tragi de timp...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5