Solidaritate ca între sindicalişti

Mâine, sindicaliştii din filiala „Ardealul” vor intra în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu mişcarea de protest a colegilor din întreaga ţară. Ei vor purta o banderola albă pe braţ, şi îşi vor desfăşura activitatea în condiţii obişnuite, fără a perturba bunul mers al instituţiilor publice în care aceştia lucrează.

Cei peste 750 de salariaţi din administraţia publică locală, funcţionari publici şi personal contractual, din aproape 45 de primării din judeţ, Consiliul Judeţean, Muzeul Judeţean, Centrul Judeţean de Cultură, membrii ai Sindicatului Liber „Ardealul” susţin şi sprijină prin mijloace sindicale acţiunea declanşată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.

Sindicaliştii din întreaga ţară solicită majorarea salariilor cu cel puţin 50% pentru a realiza echitatea retribuirii unitare a personalului bugetar. Inginerul , preşedintele Sindicatului Liber „Ardealul” a precizat: „Încă o dată, ne exprimăm regretul că, după aproape 19 ani de democraţie românească, guvernaţii nu au dorit să aplice un sistem unitar de salarizare la instituţiile bugetare, deşi promovarea acestei legi. Negociată fiind cu partenerii sociali, zace de peste doi ani de zile în labirinturile Parlamentului. Considerăm pe deplin justificată şi realizabilă solicitarea colegilor noştri, care îndreptăţiţi fiind, urmează exemplul parlamentarilor, cu menţiunea că noi trudim pentru salariile ţinute în frâu cu multe legi şi acte normative de către guvernanţi.”

Sindicatul Liber „Ardealul” al funcţionarilor publici şi personalului contractual din administraţia publică locală nu este afiliat niciunei confederaţii sindicale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5