Aproape 100 de bistriţeni internaţi în spitale din cauza afecţiunilor respiratorii

În prima săptămână a lunii, nu mai puţin de 95 de bistriţeni, de toate vârstele au fost internaţi în unităţile spitaliceşti de pe raza judeţului, cu diferite afecţiuni de sezon. Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, în perioada 2-8 ianuarie, au fost înregistrate patru cazuri de gripă, la persoane între 15 şi 64 ani, impunându-se internarea unui pacient.

În ceea ce priveşte infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare, la nivelul judeţului nostru au fost raportate 1591 cazuri, dintre care 44 au necesitat spitalizare. Internările au vizat bebeluşi sub un an (14 cazuri), copii între 2 şi 4 ani (15 cazuri), între 5-14 ani (9 cazuri), dar şi persoane adulte.

În evidenţele DSP Bistriţa-Năsăud figurează, pentru acelaşi interval, şi 216 cazuri de pneumonie, dintre care 31 la copii sub un an, nu mai puţin de 24 bebeluşi fiind internaţi. De asemenea, o altă grupă de vârstă pentru care s-a impus spitalizarea este cea de peste 65 ani, din cele 43 cazuri de pneumonie diagnosticate, 13 fiind tratate în unităţile spitaliceşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5