Peste 150 de cazuri de pneumonii, diagosticate în judeţ

În ultima săptămână a lunii decembrie, la nivelul judeţului nsotru au fost diagnosticate 169 de cazuri de pneumonii, fiind necesare 47 de internări în unităţile spitaliceşti. Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, cea mai afectată categorie de vârstă a fost între 15-49 ani (o treime din cazuri), însă aici numărul internărilor a fost redus, cele mai multe internări pentru pneumonie venind din zona copiilor sub un an (10 din 16 cazuri), a copiilor între 2 şi 4 ani (7 din 15 cazuri) şi a persoanelor peste 65 de ani (18 din 34 cazuri).

În perioada menţionată, au fost diagnosticate 1995 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cea mai afectată categorie de vârstă fiind cea a copiilor între 5 şi 14 ani (688 de cazuri). Numărul internărilor cu IACRS a fost redus, doar 17 persoane rămânând în spitalele din judeţ.

În ceea ce priveşte gripa, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud a fost înregistrat doar un singur caz, la o persoană din grupa de vârstă 15-49 ani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5