Decese în judeţ, cauzate de gripă, infecţii respiratorii, pneumonii. Printre cei care şi-au pierdut viaţa, o fetiţă de şapte luni din Dumitra

Din nefericire, pe această listă figurează şi un sugar de şapte luni, o fetiţă din Dumitra, care a fost transferată la un spital din Cluj-Napoca şi pentru care se aşteaptă rezultatele necropsiei. Familia s-a prezentat cu fetiţa la urgenţe, a fost internată la Terapie Intensivă şi transferată imediat la Cluj, însă nu i s-a putut salva viaţa.

În acest sezon rece, au fost înregistrate 31.557 cazuri IACRS (infecții acute de căi respiratorii superioare), dintre care 4823 cazuri  în 2023. Din păcate, a fost şi un deces.  

În ceea ce priveşte pneumoniile, au fost raportate 3031 cazuri, din care 603 cazuri numai în 2023. Din nefericire, au fost 9 decese.

În acest sezon, au fost înregistrate şi 129 cazuri de gripă, din care 83 în acest an, fiind menţionate 3 decese.

Pe grupe de vârsta, majoritatea cazurilor de IACRS au apărut la grupa de vârstă 0 – 14 ani, în timp ce pneumoniile au afectat mai mult grupele de vârstă peste 50 ani.  

„Referitor la decese, menționăm că ele s-au înregistrat la grupa de vârstă peste 65 de ani, la persoane având comorbidități, cu excepția a trei decese apărute la un tânăr de 34 ani, persoană cu dizabilități , la un bărbat de 55 ani cu boală neoplazică având, de asemenea, și alte comorbidități și respectiv la un sugar de 7 luni”, a declarat dr. Anca Andriţoiu.

Monitorizarea și raportarea afecțiunilor respiratorii în sezonul 2022-2023 a început în săptămâna 40 a anului 2022, la începutul lunii octombrie.

 

***

În ce privește infecția COVID-19, deși s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri, ele continua să apară zilnic. Incidența pe județ este 0,32%o

În acest an, sunt 176 cazuri noi şi 43 reinfectări. De la începutul pandemiei, Bistriţa-Năsăud a raportat 1135 decese dintre care 3 în în acest an.

În prezent, sunt  15 persoane cu Covid în spital şi 26 cazuri izolate la domiciliu.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5