Trei cazuri de gripă diagnosticate, săptămâna trecută, la nivelul judeţului. Niciunul nu a necesitat internare

În săptămâna 14-20 ianuarie, la nivelul judeţului s-au înregistrat trei cazuri de gripă, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, unul dintre cazuri a fost diagnosticat la o persoană cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 ani, iar două cazuri la persoane cu vârsta cuprinsă între 50 şi 64 ani.

În ceea ce priveşte infecţiile acute ale căilor de respiratorii superioare, s-au înregistrat 2250 cazuri, dintre care 24 au fost internate. Opt internări au fost făcute pentru copii de până la un an, cinci cazuri internate au fost la copii cu vârsta între 2 şi 4 ani, patru cazuri – copii între 5 şi 14 ani, trei cazuri la persoane cu vârsta între 15-49 ani, două cazuri la persoane între 50 şi 64 ani şi două cazuri la persoane peste 65 ani. De altfel, cele mai multe cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare au afectat persoane din grupa de vârstă 15-49 ani.

         În Bistriţa-Năsăud au fost înregistrate şi 249 cazuri de pneumonie, dintre care 41 au fost internate, cele mai multe, 13 pacienţi, fiind din grupa de vârsta 0-1 an şi nouă cazuri la persoane de peste 65 ani.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5