Circa 3.000 de bistriţeni au ajuns la medic cu viroze şi pneumonii

Cea mai recentă statistică efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud arată că, în perioada 19 – 25 ianuarie, peste 2.700 de bistriţeni au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii, 49 dintre aceştia ajungând să fie internaţi în spital.

Potrivit datelor DSP BN, săptămâna trecută au fost raportate 2.719 cazuri de viroze, din care mai mult de jumătate i-au afectat pe copiii cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani (1027 cazuri) şi pe cei cu vârsta cuprinsă între 15-49 de ani (703 cazuri).

În cazul unor îmbolnăviri mai grave, cum sunt pneumoniile, s-au înregistrat 270 cazuri, şi de această dată, predominat la categoriile de vârstă 5-14 ani şi 15-49 ani.

Ca de fiecare dată, specialiştii recomandă populaţiei să adopte câteva măsuri de protecţie pornind de la igiena mâinilor, folosirea batistelor de unică folosinţă, evitarea zonelor aglomerate, a colectivităţii, dar şi adoptarea unei alimentaţii bogate în legume şi fructe, implicit consumul de lichide (apă, ceaiuri călduţe, sucuri naturale).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5