Aproape 400 de locuitori au votat, până la ora 12, la Şieu, pentru alegerea primarului!

În comuna Şieu au loc, azi, alegeri locale parţiale. La nivel naţional, alegeri pentru funcţia de primar au loc în 49 de municipii, oraşe şi comune din 32 de judeţe.
La Şieu, sunt aşteptaţi la vot 2371 alegători, potrivit datelor Autorităţii Electorale Permenente, dintre care 1206 bărbaţi şi 1165 femei, la cele 4 secţii de votare din Şieu, Ardan, Posmuş şi Şoimuş. Locuitorii comunei au de ales între trei candidaţi care s-au înscris în cursă, fiind tipărite 2.700 buletine de vot.

Biroul Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, anunţă prin judecătorul Reghina Berari, preşedintele BEJ, că până la ora 12.00, au votat 30% dintre locuitorii comunei Şieu : la Şieu din 1078 de alegători au votat 187 de persoane, din care 6 pe liste suplimentare.
La Ardan, din 601 alegători au votat 95, din care unul pe liste suplimentare.
La Posmuş din 559 de alegători au votat 86, din care 5 pe liste sumplentare.
La Şoimuş din 132 de alegători au votat 31, din care 4 pe liste suplimentare.
Votarea se va închide la ora 21.00. Conform Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz.
Alegătorii pot vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea şi unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară.
Serviciului Evidența persoanelor de la Bistriţa va avea program de lucru şi azi, în intervalul orar 7,00 - 21,00, pentru rezolvarea în mod operativ a solicitărilor privind eliberarea actelor de identitate, în vederea alegerilor locale parțiale. Astfel, se vor primi și procesa doar acte depuse de locuitorii comunei Șieu.
În vara anului trecut, primarul Olimpiu Iuga Napeu a trecut la cele veşnice, astfel că a fost asigurat interimatul până la alegerea noului primar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5