Peste 2300 de locuitori ai comunei Şieu îşi aleg duminică primarul!

     Comuna Şieu este singura unitate administrativ-teritorială din judeţul nostru unde au loc alegeri locale parţiale în 11 iunie. La nivel naţional, alegeri pentru funcţia de primar au loc în 49 de municipii, oraşe şi comune din 32 de judeţe.

     În vara anului trecut, primarul Olimpiu Iuga Napeu a trecut la cele veşnice, astfel că a fost asigurat interimatul până la alegerea noului primar.

     La Şieu, sunt aşteptaţi la vot 2371 alegători, potrivit datelor Autorităţii Electorale Permenente, dintre care 1206 bărbaţi şi 1165 femei, la cele 4 secţii de votare din Şieu, Ardan, Posmuş şi Şoimuş.  Locuitorii comunei au de ales între trei candidaţi care s-au înscris în cursă, fiind tipărite  2.700 buletine de vot.

„Sâmbătă, se va face predarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării către preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Comunală nr. 51 Şieu şi către primarul comunei Şieu. Predarea se va face la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Comunală de către împuternicitul prefectului. Paza secţiilor de votare va fi asigurată de către personalul din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie”, se arată în comunicatul transmis de Instituţia Prefectului.

     Votarea începe duminică la ora 7.00 şi se va închide în aceeaşi zi la ora 21.00.  Conform Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz. 
Alegătorii pot vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea şi unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară. 

Serviciului Evidența persoanelor de la Bistriţa va avea program de lucru şi duminică, în intervalul orar 7,00 - 21,00, pentru rezolvarea în mod operativ a solicitărilor privind eliberarea actelor de identitate, în vederea alegerilor locale parțiale. Astfel,  se vor primi și procesa doar acte depuse de locuitorii comunei Șieu. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5