Aproximativ 7% dintre bistriţeni au votat la referendum, până la ora 15.00

Potrivit Biroului Electoral de Circumscripţie numărul 1 Bistriţa, până la ora 15.00 s-au prezentat la vot pentru referendumul local 6,73% din numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente. În oraşul Bistriţa, participarea la vot a fost de 6,85%. În cartierele apărţinătoare municipiului – Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Viişoara şi Unirea, participarea la vot a fost de 5,58%.


47 de solicitări pentru urna mobilă


47 de bolnavi din Bistriţa internaţi la spitalele din municipiul Bistriţa au solicitat urna mobilă pentru a-şi exercita dreptul la vot. Potrivit Mioarei Seica, membru în Biroul Electoral de Circumscripţie, 35 de solicitări au fost la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa şi 12 solicitări la Spitalul de pe strada Independenţei.


31 de deţinuţi au votat la referendum


31 de deţinuţi ai Penitenciarului Bistriţa au votat la referendum, cu ajutorul unei urne speciale puse la dispoziţie de către reprezentanţii Secţiei de votare nr.22 la care este arondat Penintenciarul Bistriţa. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Penitenciarul Bistriţa, din totalul de 649 de persoane private de libertate, doar 32 îndeplinesc condiţiile impuse pentru a-şi exercita acest drept în cadrul referendumului de duminică. Dintre acestea şi-au exprimat dreptul la vot 31 de persoane private de libertate.


Secţiile de votare sunt deschise până la ora 23.00


Astăzi, sunt aşteptaţi la urne, între orele 7.00 – 23.00, circa 76.000 de bistriţeni înscrişi pe listele electorale permanente.


Bistriţenii cu drept de vot sunt aşteptaţi la cele 57 secţii de votare amenajate pe raza municipiului, unde vor primi două buletine de vot cu următoarele întrebări:


1. „Sunteţi de acord cu construcţia în municipiul Bistriţa, din fonduri europene, a variantei ocolitoare Bistriţa Sud pe traseul: DN 17 – Parc Industrial Bistriţa Sud – Dealul Cighir – Dealul Codrişor – Complex Wonderland – DN 17 ?”


2. „Sunteţi de acord cu menţinerea ca zonă pietonală a străzii Liviu Rebreanu?”


Un membru al unei secţii de vot a leşinat


Reprezentanta UDMR de la Secţia de votare nr.30 a leşinat. Femeia a fost transportată imediat la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde medicii i-au acordat îngrijiri medicale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5