,,Aqualand” la Băile Figa

Semnarea contractului privind extinderea „Aqualand”-ului de la Băile Figa, între conducerea administraţiei locale beclenare şi Ministerul Turismului, a reprezentat startul oficial pentru cea de-a treia etapă de dezvoltare şi extindere a parcului turistico-balnear de lângă Beclean. Odată cu semnarea şi parafarea documentelor oficiale ale acestui proiect a fost stabilit şi calendarul activităţilor de urmat până la finalizarea investiţiei, prevăzută pentru vara anului 2012.. În prima fază de realizare a proiectului, de îndată ce condiţiile meteorologice o să permită, vor fi realizate lucrările de excavaţii, turnări de fundaţii, straturi de beton şi bazine. În continuare, conform graficului de lucrări, vor fi achiziţionate aparatura şi instalaţiile de montat, iar ultima fază de materializare a proiectului Aqualandului de la Băile Figa vor fi realizate lucrările de asamblare, montaje, finisaje la bazine şi la sistemele acvatice. Finalizarea lucrărilor şi recepţia dotărilor din cadrul acestui proiect este preconizată să aibă loc în vara acestui an.

Proiectul de extindere al Băilor Figa ce va demara în curând în Parcul Balnear ,,Băile Figa’’ prevede construirea unei piscine exterioare cu dimensiunile de 30 metri/15 metri, cu o adâncime variabilă cuprinsă între 1,1 metri şi 1,8 metri şi o formă deosebită de cea standard, cu apă dulce încălzită. Piscina va fi prelungită cu un jacuzzi ataşat având o capacitate de12 persoane. Apa caldă pentru această piscină va fi furnizată de un sistem cu 30 de panouri solare. Ca fapt inedit, un sistem de pompe montat în bazin va crea un efect de valuri, astfel că marea şi unduirile ei se anunţă a fi imitate cu succes pe meleaguri someşene, între dealurile şi pădurile de la Figa. De asemenea se va construi încă o piscină cu apă dulce caldă, având lungimea de 18 metri, lăţimea de 15 metri şi adâncime cuprinsă între 0,8 metri şi 1,2 metri. Această piscină va fi locul de colectare pentru utilizatorii celor trei tobogane acvatice, prevăzute şi ele a fi realizate în cadrul acestui nou proiect turistic de la Beclean. Toboganele vor pleca de la o înălţime de 10 metri şi vor avea diferite elemente dinamice, cu serpentine, bucle şi alte efecte de senzaţie, pe o lungime la sol de peste 35 de metri. Apa din cea de-a doua piscină va fi antrenată, cu ajutorul unor sisteme complexe de duze şi pompe, în efecte spectaculoase precum cel de ciupercă şi de cascadă. Pentru acest al doilea sistem de divertisment acvatic apa va fi încălzită de un grup termic cu 20 de panouri solare. Un alt obiectiv prevăzut în extinderea parcului balnear cu „Aqualand”-ul este o saună exterioară cu o capacitate de zece persoane. Toate noile atracţii acvatice, amintite mai sus, (bazine, jacuzzi, efecte cu jet de apă, etc.) vor avea montate proiectoare luminoase subacvatice, care vor produce efecte vizuale deosebite, ce vor încânta turiştii ce îşi vor petrece vacanţele aici.

Pe lângă toate aceste noi investiţii prevăzute să intre în funcţiune la Băile Figa în viitorul apropiat, vor mai fi puse la punct şi vor fi îmbunătăţite aspecte legate de toalete, duşuri, coşuri de gunoi etc., cu înmulţirea numărului acestora acolo unde este nevoie, pentru a acoperi anumite deficienţe constatate în funcţionarea de până acum în parcul balnear şi pentru a îmbunătăţi cât mai mult condiţiile excelente de distracţie şi relaxare oferite de staţiunea turistică beclenară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5