Lucrări în grafic la Aqualand

În Parcul Balnear ,,Băile Figa sunt în fază avansată de realizare lucrările în vederea construirii zonei de Aqualand, parte care vine să completeze oferta de relaxare şi divertisment din renumita staţiune turistică beclenară. Au fost finalizate lucrările de excavaţii la noile bazine şi turnările de fundaţii şi straturi de beton. În continuare, conform graficului de execuţie, se lucrează intens la cele două noi bazine exterioare şi în curând vor fi aduse la faţa locului aparatura şi instalaţiile de montat, iar ultima fază de materializare a proiectului Aqualandului de la Băile Figa vor fi realizate lucrările de asamblare, montaje, finisaje la bazine şi la sistemele acvatice. Finalizarea lucrărilor şi recepţia dotărilor din cadrul acestui proiect este preconizată să aibă loc în vara acestui an.
Proiectul de extindere al Băilor Figa prevede construirea unei piscine exterioare cu dimensiunile de 30 metri/15 metri, cu o adâncime variabilă cuprinsă între 1,1 metri şi 1,8 metri şi o formă deosebită de cea standard, cu apă dulce încălzită. Piscina va fi prelungită cu un jacuzzi ataşat având o capacitate de12 persoane. Apa caldă pentru această piscină va fi furnizată de un sistem cu 30 de panouri solare. Ca fapt inedit, un sistem de pompe montat în bazin va crea un efect de valuri, astfel că marea şi unduirile ei se anunţă a fi imitate cu succes pe meleaguri someşene, între dealurile şi pădurile de la Figa.
De asemenea se va construi încă o piscină cu apă dulce caldă, având lungimea de 18 metri, lăţimea de 15 metri şi adâncime cuprinsă între 0,8 metri şi 1,2 metri. Această piscină va fi locul de colectare pentru utilizatorii celor trei tobogane acvatice, prevăzute şi ele a fi realizate în cadrul acestui nou proiect turistic de la Beclean. Toboganele vor pleca de la o înălţime de 10 metri şi vor avea diferite elemente dinamice, cu serpentine, bucle şi alte efecte de senzaţie, pe o lungime la sol de peste 35 de metri. Apa din cea de-a doua piscină va fi antrenată, cu ajutorul unor sisteme complexe de duze şi pompe, în efecte spectaculoase precum cel de ciupercă şi de cascadă. Pentru acest al doilea sistem de divertisment acvatic apa va fi încălzită de un grup termic cu 20 de panouri solare. Un alt obiectiv prevăzut în extinderea parcului balnear cu „Aqualand”-ul este o saună exterioară cu o capacitate de zece persoane. Toate noile atracţii acvatice, amintite mai sus, (bazine, jacuzzi, efecte cu jet de apă, etc.) vor avea montate proiectoare luminoase subacvatice, care vor produce efecte vizuale deosebite, ce vor încânta turiştii ce îşi vor petrece vacanţele aici.

Comentarii

12/06/12 18:51
MINODORA CANDREA

de cand o sa beneficiem de toate aceste dotari
este deschis se poate face plaja

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5