ARD şi-a lansat cei 452 de candidaţi la alegerile parlamentare

Alianţa România Dreaptă (PDL, PNŢCD, PFC) şi-a lansat, ieri, cei 452 de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie în cadrul unui eveniment ce s-a desfăşurat la Opera Română.

Preşedintele PFC, Mihai-Răzvan Ungureanu, a afirmat că lansarea candidaţilor ARD la parlamentare nu va fi una ,,de tip nord-coreean”, iar despre posibile alianţe post-electorale a spus că ARD ,,nu va bate palma cu extremismul politic”. Din punct de vedere numeric, pe listele ARD la parlamentare se regăsesc 394 de candidaţi proveniţi de la PDL, 26 de la PNŢCD şi 32 de la Forţa Civică.

Evaluarea candidaţilor ARD s-a făcut de către o Comisie de etică iar cei trei co-preşedinţi ai ARD au luat decizia politică.

,,Din cele peste 500 de dosare care au fost la verificare, doar un procent de 7% a fost pus în discuţia Comisiei de integritate (Comisia de etică a ARD – n.r.) cu semne de întrebare. Pe de altă parte vreau să subliniez că filialele judeţene şi-au făcut treaba şi atunci când au întocmit liste, când au căutat oameni, au ţinut seama pentru a se încadra în criteriile de integritate”, a declarat secretarul general al PDL Gheorghe Flutur, citat de Agerpres.

Cât priveşte scorul electoral, cei trei co-preşedinţi ai ARD, Vasile Blaga (PDL), Aurelian Pavelescu (PNŢCD) şi Mihai-Răzvan Ungureanu (PFC) au afirmat în mai multe rânduri că alianţa de centru-dreapta şi-a fixat ca ţintă obţinerea unui procent de 30% din voturile care vor fi exprimate la scrutinul din 9 decembrie.

Lista finală a candidaţilor ARD BN pentru alegerile parlamentare 2012 este următoarea:

Colegiul 1 Camera Deputaţilor : Alin Seserman

Colegiul 2 Camera Deputaţilor: Vasile Marc

Colegiul 3 Camera Deputaţilor: Ioan Oltean

Colegiul 4 Camera Deputaţilor: Monica Săsărman

Colegiul 1 Senat: Eugen Curteanu

Colegiul 2 Senat: Cristian Daniel Florian

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5