Artistul plastic Maria Mărginean a devenit membru al U.A.P.

Consacratul artist plastic Maria Mărginean, din Bistriţa, ne-a bucurat prin faptul că a reuşit accederea în Uniunea Artiştilor Plastici din România, în luna iulie 2014, la recomandarea unor maeştri şi recunoscuţi pictor – Miron Duca, Mircea Oliv şi a prof. univ. Nicolae Man de la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca, datorită valorii, calităţii, expresivităţii tablourilor realizate şi participarea la evenimente organizate de U.A.P., respectiv expoziţii etc.
Maria a debutat în pictură în urmă cu 10 ani, este absolventă a Facultăţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, promoţia 2010 şi are o tematică şi o sensibilitate specifică, abordând, cu brio, în pictură peisajul, în special cel citadin, apoi icoanele sunt febleţea sufletului artistului plastic.
A participat la expoziţii de grup în 2012, 2013, 2014, alături de artiştii plastici bistriţeni, membri ai U.A.P., fiind remarcată, a avut o expoziţie personală de icoane la Bistriţa, expoziţii cu peisaje citadine la Sighişoara, Cluj-Napoca, Bistriţa etc.
Este un pictor în plină ascensiune, pe drumul consacrării şi a devenit un nume în lumea plastică.
Felicitări Maria Mărginean, la mai multe şi la mai mare pe drumul profesionist al sensibilizării sufletului şi ochilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5