Asfalt sau canalizare? Proiecte europene care "se încurcă" la Maieru

Un proiect implementat de administraţia din Maieru prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală pe Măsura 322 – „Renovarea şi dezvoltarea satelor” este în aşteptare, asta pentru că pe drumul care urmează să fie turnat asfalt ar trebui „îngropate” conductele de canalizare. Reţeaua pentru apa uzată va fi realizată printr-un proiect amplu - "Extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și apă uzată" – al cărui beneficiar este Aquabis şi care cuprinde şi o reţea de canalizare de circa 9 km în patru zone din Maieru şi o zonă din Anieş.

 

         Consilierul judeţean Monica Săsărman a intervenit în plenul Consiliului Judeţean, solicitându-i preşedintelui Emil Radu Moldova, să precizeze termenul limită la care lucrările la reţeaua de canalizare vor fi finalizate, astfel încât să nu fie pus în pericol proiectul derulat de Primăria Maieru, fie prin pierderea finanţării, fie prin aplicarea unor corecţii financiare greu de suportat de la bugetul local.   

 

         De cealaltă parte, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a recunoscut că este „o situaţie delicată”, „moştenită odată cu mandatul”.

 

Am avut o discuţie cu primarul Vasile Dumitru, am sunat şi la Ministerul Agriculturii pentru a-l sprijini cu prelungirea termenului de implementare a proiectului. Se suprapun două programe, respectiv proiectul pe Măsura 322 cu Masterplanul de apă şi canalizare, gestionat de Aquabis. Din păcate, licitaţia pentru contractul de lucrări (n.n. - CL6) în care era prevăzută zona Năsăud şi Maieru a fost contestată la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Dacă nu mă înşel, contestaţia a fost respinsă de CNSC, dar anulată de Curtea de Apel. În  momentul de faţă suntem în procedura de reluare a licitaţiei, am avut şi astăzi (n.n. – miercuri) o discuţie în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară apă-canalizare şi sper să găsim soluţii pentru a sprijini activitatea comunei Maieru, să-şi poată finaliza proiectul, dar şi Aquabis să poată duce la capăt programul”, a explicat preşedintele Moldovan.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5