Asociaţia Civică Protest ’12: Cerem Parlamentului României începerea, cât mai repede posibil, a procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu

Noi, Asociaţia Civică Protest ’12, cu ocazia împlinirii unui an de la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, transmitem următorul comunicat de presă.

Considerăm că rezultatul actului electoral de acum un an de zile,  în forma actualã a aplicãrii lui, a fost profund nedemocratic, este şi va fi aşa atâta timp cât Traian Băsescu nu va înţelege să respecte, măcar odată, voinţa poporului român, atât de clar exprimată în urma votului de la referendumul din 29 iulie 2012.

Considerăm că voinţa poporului, exprimată prin votul de la referendumul din 29 iulie 2012, nu poate fi ignorată sau denaturată prin sintagme de genul „lovitură de stat”. Nerespectarea atât a voinţei populare cât şi a legii, de către Traian Băsescu, nu numai că pune într-o situaţie dificilă instituţia prezidenţială, dar creează în acelaşi timp o situaţie deosebit de periculoasă pentru democraţia din ţara noastră.  Nimic nu poate funcţiona normal într-o ţară în care preşedintele încalcă legea şi ignoră complet voinţa unei majorităţi, situaţie extreme de periculoasă pentru existenţa statului de drept şi fără precedent în istoria electorală a ţării noastre, după 1989. Mai mult decât atât, ne întrebăm, cum putem noi atât cetăţeni cât şi instituţii să respectăm acele legi semnate şi promulgate de către un individ care, el însuşi încalcă în mod grosolan aceste legi?

Atâta timp cât Traian Băsescu nu va înţelege să respecte Constituţia şi voinţa populară, noi Asociaţia Civică Protest ’12, reprezentanţi ai societăţii civile, vom continua manifestările noastre de protest, sub toate formele,  faţă de ilegalităţile şi nedreptăţile comise faţă de poporul român.

Nu în ultimul rând, considerăm că Traian Băsescu, la nici un an de la referendum, încalcă din nou Constituţia şi principiile statului de drept, de data aceasta într-un mod şi mai grosolan afişând, parcă voit, un dispreţ fără margini faţă de poporul român. Principala preocupare prezidenţială a momentului este înfiinţarea unui partid politic cu care speră probabil că va păcăli din nou alegătorii şi va rămâne la putere prin mijloace specifice unei dictaturi. Din acest motiv şi anume o nouă încalcare a Constituţiei de către Traian Băsescu, noi, Asociaţia Civică Protest ’12, reprezentanţi ai societăţii civile, cerem Parlamentului României începerea, cât mai repede posibil, a procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu în vederea demiterii acestuia din funcţia de preşedinte, funcţie pe care oricum o ocupă în mod ilegal, lucru dovedit şi în urma publicării rezultatelor finale ale recensământului populaţiei din 2011, care dovedesc că a fost întrunit cvorumul necesar pentru validarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, la 29 iulie 2012.  În baza art 44 și art 45 din Legea Curţii Constituţionale, considerãm justificatã revenirea la situaţia de suspendare a  președintelui Băsescu.

Susţinem  exercitarea democraţiei, în forma ei directă, reprezentativă şi participativă, principiile sănătoase ale statului de drept, apărarea democraţiei şi respectarea principiul separaţiei puterilor în stat. De asemenea, susţinem şi vom susţine mereu, indiferent de culoarea politică  care se află sau se va afla la guvernarea ţării, orice manifestare a bunului simţ, a implicării şi responsabilităţii civice antitotalitare, pentru apărarea suveranităţii poporului, exercitată prin alegeri libere şi instituţii reprezentative, promovarea valorilor şi a instituţiilor democratice, exercitarea democraţiei în forma ei directă, reprezentativă şi participativă.

 

Asociaţia Civică Protest ’12,

Bistriţa, 29 iulie 2013

Comentarii

29/07/13 16:52

O asociație cu doar 12 membrii este așa de hotărâtă să răstoarne președintele.Sper să răstoarne și pe cei 288 de parla mentari în plus față de cei 300 votați prin referendum.

29/07/13 20:27
membru

@"Rebreanu Ioan"- Vedeti ca s-ar putea sa fie cateva zeci doar membrii fondatori, iar faptul ca in societatea romaneasca asemenea actiuni sunt catalogate in felul asta, de persoane ca dvoastra, e o mare problema.

01/08/13 03:45
Vizitator,

@ membru....,de ce nu cereti demiterea premierului boschetar ponta,deoarece nu are habar de functia de prim ministru,este mitoman,corupt,plagiator,vocabular de derbedeu si ar mai fi multe de spus ,dar ma opresc aici.
ponta,....nesimtire si tupeu 100% !
Domnul Rebrean Ioan are mare dreptate,prea multi penali in guvernul Romaniei,dvoastra aveti probleme deoarece ai sustineti si nu cred ca o faceti degeaba...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5