TNL Bistriţa: Traian Băsescu ocupă în mod abuziv şi ilegal funcţia de preşedinte al României
Exact acum un an, în data de 29 iulie 2012 a avut loc referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte.
Deşi am asistat cu toţii oarecum neputincioşi, dar în acelaşi timp stupefiaţi de aberaţia, josnicia şi tupeul celor care ne-au acuzat, atât dinăuntrul cât şi din afara ţării, de lovitură de stat, faptele rămân şi sunt mai mult decât evidente.
S-au prezentat la vot 8.459.053 de oameni, cifră care, în ciuda boicotului făcut de către Traian Băsescu însuşi şi de către partidele politice PDL şi UDMR, reprezintă peste 50%+1 dintre alegătorii înscrişi pe listele permanente, atât conform recensământului din 2000 şi cu atât mai mult conform celui din 2011, la care s-a constatat o scădere dramatică a populaţiei României. Aşadar în urma oricărui calcul şi conform oricăror liste cvorumul la referendumul din 29 Iulie 2012 a fost îndeplinit.
Un procent de aproximativ 89% dintre cei 8.459.053 (adică 7.403.836) au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, lucru fără precedent în politica românească de după '89. Nu ştim cât la sută am fost în '89, dar ştim că 89% am fost în 2012 şi este profund nedemocratic ca votul unei astfel de majorităţi covârşitoare să fie ignorat, într-un dispreț total față de poporul român.
În 2009 Traian Băsescu a fost ales în funcţia de preşedinte cu puțin peste 5.000.000 de voturi, iar în 2012 a fost demis cu 7.403.836 de voturi, deci cu aproximativ 2.400.000 de voturi mai mult decât a fost ales şi cu toate acestea el se mai află, doar de jure evident, în funcţia de preşedinte al României.
Foarte îngrijorătoare, dar nu neaşteptată a fost şi intervenţia extrem de agresivă, atât la adresa poporului român cât şi la adresa unora dintre reprezentanţii acestuia, opozanți ai regimului Băsescu, a unor cancelarii şi administraţii externe (Germania, UE, SUA) care şi-au văzut probabil ameninţate interesele economice pe care le au în ţara noastră. Acestea au făcut tot posibilul ca Traian Băsescu să rămână în funcţie, el fiind probabil un garant, nu pentru Constituţia României, cum ne-am fi aşteptat cu toţii, ci pentru exploatarea economică a ţării noastre de către companii externe. În Constituţie se prevede la art.1 că: "România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil" şi atunci, ne întrebăm retoric, de ce suntem trataţi ca o colonie de mâna a doua?
Şi da suntem de acord că în iulie 2012 a avut loc o lovitură de stat. Conform definiţiei, lovitura de stat reprezintă „o răsturnare bruscă şi neconstituţională a puterii legitime a unui stat, impusă prin surpriză de către o minoritate”. Lovitură de stat în România a fost dată de către Traian Băsescu, care cu sprijinul unor puteri externe şi cu angrenarea tuturor instituţiilor aflate sub controlul său (Procuratura, DNA, Ministerul de Interne, Curtea Constituţională), a încercat să deturneze votul a 7.403.836 de cetăţeni, care, cu siguranţă nu reprezintă o minoritate, ci o majoritate covârşitoare. Din nefericire pentru poporul român şi pentru democraţia din ţara noastră această lovitură de stat a reuşit.
În concluzie, având în vedere aceste lucruri, considerăm că Traian Băsescu ocupă în mod abuziv şi ilegal funcţia de preşedinte al României şi ca atare nu avem cum să-l recunoaştem ca fiind preşedintele nostru pentru că altfel ar însemna să nu recunoaştem suveranitatea poporului român, deci şi a noastră.
Organizaţia de Tineret a Partidului Naţional Liberal
din Municipiul Bistriţa
Preşedinte,
Constantin Valentin Florian
Citiţi şi:
- Protestele anti-Băsescu s-au reluat joi seară
- „PROTESTATARII DIN IARNĂ” ies din nou în stradă
- Referendum: prezenţă de 46,24%, pentru demiterea lui Băsescu au votat 87,52%
- Băsescu revine la Cotroceni! Curtea Constituţională invalidează referendumul pentru demiterea lui Băsescu
- Asociaţia Civică Protest ’12: Cerem Parlamentului României începerea, cât mai repede posibil, a procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu
Adaugă comentariu nou