Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor!

Asociația Reborn dă aripi copiilor cu CES, prin integrarea lor în cultura hip-hop

“Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor” este un proiect inițiat de Asociația Reborn Bistrița și urmărește îmbarcarea a 20 de copii cu CES, din Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.2, Bistrița, la bordul avionului ce-i va purta spre cele mai frumoase destinații ale culturii hip-hop: breaking, dj-ing, graffiti și street dance.

Acest proiect se dedică îmbunătățirii stării de bine a celor 20 de copii cu CES (Cerințe Educaționale Speciale), prin intermediul culturii hip-hop.

Bagajele de cală sunt pregătite pentru integrare, înțelegere, susținere și egalitate.

Timp de 7 luni, din septembrie 2022 până în martie 2023, la bordul „Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor” se va auzi vocea celor 20 de copii, care prin dans, desen și muzică vor transforma lacrimile în zâmbet, greutățile în speranță și singurătatea în fraternitate pentru o stare de bine mentală și fizică crescută.

„ Acest proiect este, de fapt, continuarea voluntariatului pe care l-am început acum 4 ani, de dezvoltare și integrare a copiilor din Școlile Speciale de Educație Incluzivă din Bistrița.

Inspirată și de povestea colegilor noștri de la Cluj-Napoca, Concrete Rockers, cu care am colaborat în 2021 în proiectul Flori de Ghetou, mi-am dorit foarte mult să vin cu un proiect asemănător și pentru copiii din orașul nostru.

Descoperind și înțelegând, prin voluntariatul nostru, cu ce probleme se confruntă acești copii am avut o motivație și mai mare să știu că împart cu ei, prin dans, o felie de zâmbet și bucurie, care îi vor face să uite de problemele de acasă.

Prin acest proiect îmi doresc să pot contribui și mai mult față de cum o făceam înainte și să venim, în mod constant, în sprijinul copiilor prin ceea ce știm noi să facem mai bine.” Dora Pralea

Patru instructori de dans, muzică și Graffiti experimentați vor crea împreună  ateliere de Breaking, de Street Dance, de DJ-ing și Graffiti, activități de teambuilding, 10 zile culturale, un schimb de experiență la partenerul proiectului Asociația G-Power din Botoșani, cu scopul de a dezvolta și integra cei 20 de copii în comunitatea hip-hop din Bistrița.

Prin integrarea lor în cultura hip-hop ne dorim să le creăm un spațiu de exprimare fără frontiere, nonconformist, prin care fiecare copil să simtă libertate în mișcări și o stare de bine sporită.

Echipa care se ocupă de buna desfășurare a acestui proiect este formată din Dora Pralea – Manager Proiect, Bianca Bor – Asistent Manager, Iulia Ciurdărean – Coregraf Street Dance, Vlad Draghici – Instructor Breaking, Alexandru Tiolan – Graffiti/Desen, Andrei Fechete – Dj, Bogdan Labiș – Videograf, Alexandru Kabos – Fotograf, Alexandra Anisie - Marketing&PR, Clapa Grigore – Graphic design.

Proiectul “Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor” este derulat de Asociația Reborn Bistrița și finanțat prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro) susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Reborn Dance Studio este o asociație de tineret, care de 15 ani se implică activ în dezvoltarea comunității locale a tinerilor din orașul Bistrița, prin implicarea lor în activități de petrecere a timpului liber precum: cursuri de Street Dance și Breaking, tabere, workshop-uri, spectacole și concursuri atât locale cât și naționale, puse la dispoziția acestora.

 

Puteți urmări toată aventura lor pe paginile de socializare aici:

Instagram: @reborndancestudio https://www.instagram.com/reborndancestudio/

Facebook: Reborn Dance Studio Bistrița

https://www.facebook.com/rebornbistrita

Video din prima activitate de Teambuilding cu copiii:

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5