Asociaţia Terra Dacica Aeterna, din nou la Beclean

În cadrul Săptămânii ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun”, Asociaţia TERRA DACICA AETERNA a revenit la Beclean. Prima descindere a acestei asociaţii într-o instituţie de învăţământ s-a produs în anul 2008 la Şcoala Generală ,,Liviu Rebreanu” din Beclean.
În colaborare cu Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, la Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi” şi la Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” din Beclean, membrii acestei asociaţii ,,au predat” elevilor un alt fel de lecţie de istorie.
Elevii şi cadrele didactice de la şcolile menţionate au fost familiarizaţi cu aspecte ale civilizaţiei dacice şi romane (prezentare power point), au avut posibilitatea de a vedea pe viu echipamente militare din perioada războaielor daco-romane, au vizionat filme în care a fost prezentară activitatea acestei asociaţii, de către Radu Zăgreanu, arheolog la Complexul Muzeal Bistriţa- Năsăud. ,,Spectacolul” de istorie a avut trei reprezentaţii. Două la Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi”, (una în sala festivă a fostei şcoli ,,Liviu Rebreanu”), cea de a treia la colegiul amintit mai sus.
Elevii s-au filmat alături de luptătorii echipaţi în costume militare de daci şi de romani. Din partea Asociaţiei Terra Dacica Aeterna au participat membrii Florin Cocean şi Radu Zăgreanu.
Elevii au asistat la o lecţie de istorie vie, atractivă şi practică. Asociaţia Terra Dacica Aeterna continuă astfel tradiţia de a participa la activităţi educaţionale din şcoli.
Colaboratorii acestei manifestări au fost: prof. Ligia Dănilă, înv. Liuţa Zăgrenu, prof. Liviu Conea, prof. Carmen Szasz, bibl. Angela Rus, prof. Ioan Chiş, prof. Florian Filip, înv. Sabina Sigmirean, prof. Ioan Radu Zăgreanu.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5