Atenţie la produsele cumpărate online! Bistritean pacalit cu o drujba!

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale l-au identificat, joi, pe un bărbat de 32 de ani, din Jibou, judeţul Sălaj, bănuit de comiterea unei înşelăciuni.

Ca urmare a cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că, la data de 10 aprilie a.c., în urma unui anunţ postat pe un site de vânzări online, a vândut unui bistriţean o drujbă cu acumulator. Conform anunţului postat, produsul era nou, însă în momentul deschiderii coletului, bistriţeanul a constatat faptul că produsul nu funcţionează, fiind indus în eroare de către vânzător.

Cercetările continuă de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, în cadrul unui dosar penal de înşelăciune.
Pentru a vă bucura de bunurile cumpărate, poliţiştii bistriţeni vă oferă câteva recomandări pentru protecţia dumneavoastră.

La cumpărăturile on-line:

Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el.

Nu oferiţi niciodată informaţiile de pe card, dacă site-ul nu foloseşte o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.

Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail.

Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!

Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5