Metode prin care să monetizezi un site sau blog

 

 

Ai auzit multă lume care spune că poți face bani dacă ai un website. Acest lucru este perfect adevărat, site-urile pot fi transformate în adevărate surse de venit. Tot ce este nevoie să faci este să găsești varianta care se potrivește cel mai bine preferințelor tale, dar și caracteristicilor paginii web. Dacă nu ai un site, poți oricând să intri pe facibanionline.ro și să descoperi modalități de a-ți rotunji veniturile!

Transformarea unui blog sau a unui site web într-un generator activ de venituri este destul posibilă dacă te înarmezi cu răbdare, dar și cu dorință de muncă. Chiar dacă inițial vei câștiga de pe urma site-ului sume care îți vor permite doar să achiți găzduirea web, pe parcurs vei putea câștiga sume comparabile cu un salariu generos.

Rețineți că strategiile enumerate mai jos variază, din perspectiva muncii depuse, de la ușor și pasiv la cele care necesită efort susținut (deci asigură-te că alegi ceva care se potrivește stilului tău de viață). Așadar, dacă ai în plan să îți creezi un site web și să îl monetizezi, alege una sau mai multe idei expuse mai jos și apucă-te de treabă!

 

 

1. Marketing afiliat

Marketingul afiliat este unul dintre cele mai populare modalități de a câștiga bani de pe urma site-ului sau blogului tău.

Începe prin a găsi un produs care îți place și pe care l-ai recomanda. Apoi, pe site-ul tău, prezintă produsul și promovează-l utilizatorilor și abonaților prin e-mail. Mecanismul este simplu. După prezentarea produsului, vei afișa un link care face trimite pe site-ul vânzătorului. Astfel, pentru fiecare click, tu vei primi un procent din prețul de vânzare al produsului.

Comisionul poate fi de la 30% din prețul produsului sau al serviciului, până la 70%. Deși în primă fază ar părea că este dificil, gândește-te că tot ce este nevoie să faci este să construiești una sau mai multe texte reușite (posibil însoțite de imagini). Prezentarea ta ar putea ajunge la sute de persoane, ceea ce înseamnă că banii din contul tău vor crește proporțional.

 

2. Publicitate „Pay Per Click” (Google AdSense)