Metode prin care să monetizezi un site sau blog
Ai auzit multă lume care spune că poți face bani dacă ai un website. Acest lucru este perfect adevărat, site-urile pot fi transformate în adevărate surse de venit. Tot ce este nevoie să faci este să găsești varianta care se potrivește cel mai bine preferințelor tale, dar și caracteristicilor paginii web. Dacă nu ai un site, poți oricând să intri pe facibanionline.ro și să descoperi modalități de a-ți rotunji veniturile!
Transformarea unui blog sau a unui site web într-un generator activ de venituri este destul posibilă dacă te înarmezi cu răbdare, dar și cu dorință de muncă. Chiar dacă inițial vei câștiga de pe urma site-ului sume care îți vor permite doar să achiți găzduirea web, pe parcurs vei putea câștiga sume comparabile cu un salariu generos.
Rețineți că strategiile enumerate mai jos variază, din perspectiva muncii depuse, de la ușor și pasiv la cele care necesită efort susținut (deci asigură-te că alegi ceva care se potrivește stilului tău de viață). Așadar, dacă ai în plan să îți creezi un site web și să îl monetizezi, alege una sau mai multe idei expuse mai jos și apucă-te de treabă!
1. Marketing afiliat
Marketingul afiliat este unul dintre cele mai populare modalități de a câștiga bani de pe urma site-ului sau blogului tău.
Începe prin a găsi un produs care îți place și pe care l-ai recomanda. Apoi, pe site-ul tău, prezintă produsul și promovează-l utilizatorilor și abonaților prin e-mail. Mecanismul este simplu. După prezentarea produsului, vei afișa un link care face trimite pe site-ul vânzătorului. Astfel, pentru fiecare click, tu vei primi un procent din prețul de vânzare al produsului.
Comisionul poate fi de la 30% din prețul produsului sau al serviciului, până la 70%. Deși în primă fază ar părea că este dificil, gândește-te că tot ce este nevoie să faci este să construiești una sau mai multe texte reușite (posibil însoțite de imagini). Prezentarea ta ar putea ajunge la sute de persoane, ceea ce înseamnă că banii din contul tău vor crește proporțional.
2. Publicitate „Pay Per Click” (Google AdSense)
AdWords sunt reclamele care apar în partea de sus a paginilor cu rezultatele căutării Google. AdSense este invers, permițând editorilor să acceseze imensa rețea publicitară google astfel încât alți agenți de publicitate să poată difuza anunțuri pe site-ul lor.
Cea mai bună parte a acestui sistem? Este extrem de ușor de utilizat!
După ce îți configurezi contul, Google va plasa un cod simplu pe site-ul tău, care va identifica conținutul site și va începe să afișeze reclame relevante. De exemplu, dacă site-ul tău este despre animale de companie (câini și pisici), Google AdSense va începe să afișeze vizitatorilor tăi anunțuri cu hrană pentru pisici, antrenament pentru câini și multe altele.
Vei fi plătit de fiecare dată când cineva face click pe anunț. Da, este chiar atât de ușor!
3. Vânzarea de spațiu publicitar
Vânzarea spațiului publicitar, care încorporează AdSense Google pe site-ul tău, este doar o modalitate de a câștiga bani din reclame online.
O altă variantă este să vinzi propriul spațiu publicitar direct companiilor care doresc să sponsorizeze diferite bloguri. Poți seta cu un preț pentru fiecare spațiu, de exemplu: „Anunțurile bannerului din bara laterală vor costa xxx RON pe lună”.
În principiu, vei fi plătit în funcție de câți vizitatori aduci. În mod obișnuit, venitul este cotat ca o sumă de bani la o mie de afișări (sau CPM).
Partea bună a acestei abordări este că, dacă site-ul beneficiază de mult trafic din diferite surse, prețurile anunțurilor de tip banner pot ajunge până sume generoase! Dezavantajul evident este că, dacă site-ul nu are suficient trafic, nu te poți aștepta la încasări prea mari.
Cealaltă metodă obișnuită atunci când vinzi spațiu publicitar direct de pe site-ul tău este setarea unui preț direct. Pur și simplu stabilești un preț (în funcție de cât crezi că valorează, în raport cu ceea ce ar putea percepe concurența) și vei fi plătit în avans la începutul fiecărei luni. Aceste prețuri sunt, de asemenea, în general o simplă taxă forfetară, care nu este legată de un cost pe click, cum ar fi AdSense.
4. Donații de la vizitatori
Nu ai un număr impresionant de vizitatori, însă te bucuri de o comunitate puternică și implicată? Cere cititorilor tăi să doneze!
Acceptarea donațiilor unice nu este un drum rapid spre bogăție, dar te poate ajuta să acoperi cheltuielile pe termen scurt dacă oamenilor le place ceea ce ai de spus și doresc să te susțină în inițiativa ta.
De exemplu, PayPal oferă mici butoane de donație care necesită doar aproximativ zece minute pentru a fi adăugate pe site-ul tău. Aceste butoane îți oferă o modalitate rapidă de a recupera ceea ce ai putea dori să cheltuiești pentru găzduirea web, crearea de produse noi, studiu de piață și toate celelalte costuri pentru a menține un blog atractiv.
De exemplu, web.archive.org câștigă sume importante de bani din donații (cel mai probabil datorită milioanelor lor de vizitatori pe lună).
5. Vânzarea de postări sponsorizate
Una dintre modalitățile obișnuite de a câștiga mai mulți bani de pe site-ul tău presupune creșterea numărului de vizitatori.
După ce ai depus eforturi ridicate pentru a genera un trafic constant către site, o comunitate implicată, te poți bucura de câteva modalități diferite de a genera bani.
De exemplu, multe companii se străduiesc să găsească bloguri care să afișeze conținutul lor sponsorizat. „Publicitatea nativă”, de genul acesta, funcționează bine, deoarece se aliniază la conținutul principal al site-ului tău, fără a face notă discordantă.
6. Vânzarea propriului produs digital (eBook, de exemplu)
Dacă ești specialist într-un anumit domeniu și dacă îți place să scrii, vânzarea unui produs digital ar putea reprezenta soluția potrivită pentru tine. Poate fi vorba de un eBook, de un curs sau de orice alt material care ar prezenta interes pentru o anumită categorie de oameni.
Această abordare pare destul de simplă, deoarece puteți pur și simplu vei vinde aceste produse direct pe site și vei încasa plățile instant. Din păcate, nu este atât de simplu în realitate.
Crearea de produse bune necesită o grămadă de timp și resurse suplimentare (cum ar fi designul, conținutul etc.). Vânzarea propriilor produse pe site-ul dvs. aduce, de asemenea, probleme problematice, cum ar fi modalitățile de plată, condițiile de retur sau soluționarea posibilelor reclamații.
Concluzie
Așa cum am observat, există numeroase variante de a genera bani din utilizarea propriului site. Ai nevoie de răbdare și de dorința de a evolua, iar rezultatele, mai mici sau mai mari, nu vor întârzia să apară. Multă baftă!
Adaugă comentariu nou