„Atestat 2016” la Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistriţa

Un eveniment de o mare sensibilitate şi cu multiple emoţii, însemnate valenţe în viaţa dascălilor, părinţilor şi mai ales în sufletul elevilor, s-a derulat la cunoscutul, apreciatul, valorosul şi formatorul de caractere şi viitori artişti profesionişti – Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistriţa, prin expunerea lucrărilor elevilor din clasele a XII-a A şi a XII-a B în cadrul activităţii „Atestat 2016” în sala multifoncuţională a liceului, care au fost apreciate de numeroasa asistenţă alcătuită din părinţi, fraţi, surori, rude ale absolvenţilor, colegi, profesori, invitaţi etc.
Despre valoarea lucrărilor, pregătirea deosebită a celor care absolvă această instituţie de învăţământ au vorbit, cu argumente şi exemplificări, prof. şi artist plastic profesionist Macedon Retegan – directorul liceului, prof. Laura Todoran şi prof. Vasile Duda, care i-au felicitat pe elevi şi le-au urat succes la bacalaureat.
Coordonatorii profesionişti ai lucrărilor absolvenţilor au fost prof. Adina Mocanu – la specializarea pictură, prof. Marian Coman – la specializarea grafică, prof. Loredana Chiş – la specializarea creaţie vestimentară-modă, arhitect – prof. George Ilişiu şi arhitect prof. Ioan Runcan – la specializarea arhitectură; prof. Cristian Târnovan – la specializarea design.
Covorul roşu din curtea liceului a fost podiumul pentru elevii din clasele a XII-a, de la specializarea creaţie vestimentară –modă, care au făcut o superbă prezentare de modă din creaţiile lor personale, defilând pe covor ca nişte adevărate manechine profesioniste.
Am remarcat şi merită subliniat faptul că impresionanta colecţie a absolventei clasei a XII-a – Iulia Chesăuan, având trei ţinute deosebite, iar printre manechine a fost şi Andreea Chesăuan, alături de celelalte vedete de pe covorul roşu, care au expus îndrăzneţe ţinute moderne, având creatori valoroşi din rândul absolvenţilor, îndrumaţi cu exigenţă de prof. Loredana Chiş.
Toate lucrările expuse în sala multifuncţională a liceului pot fi admirate de părinţi şi public în următoarea perioadă.
Vineri, 3 iunie, va avea loc festivitatea de încheiere a anului şcolar pentru clasa a XII-a.
Elevii sunt foarte preocupaţi şi se pregătesc pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a şi bacalaureat pentru clasele a XII-a.
Important pentru părinţi este faptul că prestigiosul liceu care porţile deschise pentru cei care doresc să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a IV-a, fiind aşteptaţi cu drag pentru a urma cursurile unui liceu performant.
Nu uitaţi, aici se formează caractere cu puternice înclinaţii artistice.
A fost o activitate demnă de laudă, de o mare implicare emoţională şi de multiple satifacţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5