Atletism: Daniel Rus, campion naţional în proba de 3000 m

Avem din nou un campion naţional la atletism, pe Rus Daniel Gheorghe, care nu este campion al oraşului, nici al judeţului, este campionul României, anunţă antrenorul emerit Ioan Zanca.

În acest sfârşit de săptămână, la Bacău s-a desfăşurat etapa finală a Campionatului Naţional de juniori II, Daniel Rus reuşind cea mai bună performanţă din delegaţia bistriţeană, campion naţional în proba de 3000 m. Acesta a făcut un mare pas în vederea selecţionării în lotul naţional care va participa la Festivalul Olimpic a Tineretului European.

De pregătirea acestui sportiv nu s-au interesat decât părinţii sportivului şi antrenorii acestuia, prof. Mureșan Silvia şi antrenorul emerit Ioan Zanca. Chiar dacă a avut şi în trecut rezultate care confirmă valoarea lui - a fost şi anul trecut campion national de cros precum şi câștigător al unei medalii de argint şi două de bronz la Campionatele Naționale -  din cele cinci concursuri de pregătire în sală din acest sezon (Bacău sau București) la care a participat acest sportiv, trei au fost plătite de părinţii sportivului, iar antrenorii şi-au plătit singuri deplasările. Clubul la care este legitimat sportivul, LPS Bistriţa a aprobat pentru acest campion o singură competiție de pregătire şi verificare în sală la Campionatul Naţional de seniori şi tineret etapa l, desfăşurat la sfârșitul lunii ianuarie în localitatea Bucureşti şi această participare de la Campionatul Naţional etapa finală din Bacău. Oare unde vom ajunge cu această atitudine în sportul de performanţă?”, scrie Ioan Zanca. Potriovit acestuia, în acest sezon mai este programat Campionatul Naţional de Cros.   

Din grupa antrenată de cei doi antrenori, rezultate bune au mai obţinut Iulia Mănăstire care a ocupat locul 7 cu timpul de 8.20 şi Teodora Pîrtaila, care si-a îmbunătăţit recordul personal în proba de 800m, cu timpul de 2:30.  

***

La aceeaşi competiţie, Traian Musteaţă a ocupat locul  IV în proba de 1500 m şi locul V la 800m, acesta fiind antrenat de prof. Alina Cucerzan. Felician Szekely şi Constantin Pahone au reuşit să-şi îmbunătăţească recordurile personale, în probele de 1500 m şi 800 m, respectiv 3000 m şi 1500 m. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5